Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż tempomatu w A4 B8 2007-2011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to jak nie ma tych kabli to co dam radę uruchomić tempomat czy multi. Ktoś wie jaka będzie potrzebna wiązka. Wszyscy piszą że tylko wymiana taśmy a teraz dochodzi wiązka czy się nie okaże później że komputer za słaby?

Opublikowano
  • Autor

to jak nie ma tych kabli to co dam radę uruchomić tempomat czy multi. Ktoś wie jaka będzie potrzebna wiązka. Wszyscy piszą że tylko wymiana taśmy a teraz dochodzi wiązka czy się nie okaże później że komputer za słaby?

sprawdzałes jaki masz moduł u siebie ? obsługuje ci ? ( numery )

Kabelki sa do połaczenia miedzy przyciskiem a tasmą .

http://allegro.pl/wiazka-air-bag-a4-b7-b8-multi-4f0971589k-i5399688334.html

Opublikowano

Ale ja mówię o pinach 5,6,7 wtyczki D. W taśmie mam te piny a w wiązce od taśmy nie (ta która idzie gdzieś tam pod kolumnę)

Opublikowano
  • Autor

Ale ja mówię o pinach 5,6,7 wtyczki D.

wybacz kolego ja nie jestem jasno widzem o ktora wtyke pytasz :hi:

W taśmie mam te piny a w wiązce od taśmy nie (ta która idzie gdzieś tam pod kolumnę)

Pierwsza strona watku do przeczytania jeszcze raz .

Jesli masz słaby Moduł to do wymiany

daj scan twojego Modułu kierowniczego ( adres16)

pomocne tematy :

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/230779-montaz-kierownicy-multifunkcjyjnej/?p=3293282#entry3293282

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/218860-montaz-manetki-fis-pod-komputer-pokladowy/#entry3071243

Opublikowano

Wybacz cytawłem moje wcześniejsze pytanie na temat wtyczki D zadając pytanie o piny 5,6,7.

Wytłumaczę jeszcze raz.

Chcę uruchomić multi i tempomat kupiłem manetki z taśmą 8R0953568Q i z tyłu jest gniazdo opisane na początku wątku jako D. Są tam piny od 3-16(1i 2 brak). Natomiast we wtyczce do tego gniazda D brakuje kabli 5,6,7. Kabel ten schodzi gdzieś po kolumnie w otchłań ciemności samochodu. Czy bez tych kabli będą mi działać te funkcje

Opublikowano
  • Autor

8R0953568Q jest to tasma ( MODUL ) z POLIFTA .

Jesli chcesz ja wymienic nie bedzie pasowac do twoich manetek z 2008 roku .

Opublikowano

kupiłem komplet od polifta (manetki + taśma) czytałem tutaj, że można wymienić na poliftowe. Zastanawiają mnie tylko te piny, które są w tąśmie gniazdo D 5, 6, 7 gdyż we wtyczce nie mam tych kabli i w związku z tym czy będzie mi działać tempomat, multi i ewentualnie komputer w fisie

Opublikowano
  • Autor

Zastanawiają mnie tylko te piny, które są w tąśmie gniazdo D 5, 6, 7 gdyż we wtyczce nie mam tych kabli i w związku z tym czy będzie mi działać tempomat, multi i ewentualnie komputer w fisie

Pytaj tutaj

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam b8 po lifcie , wymieniłem manetki i taśmę 8R0953568Q bo chciałem mieć tempomat i multifunkcję. Udało mi się skalibrować czujnik b85 i kontrolka od esp nie pokazuję się. Tempomat mi nie działa,w silniku 1 nie mam w byte 0 tempomatu tylko system start stop który także teraz nie działa mi , kolejny kłopot to sprężynka żółta która miga wcześniej jej nie było i błąd w silniku który nie chce się skasować czy to może wina taśmy jest uszkodzona ?. Jak zaprogramować tempomat w silniku w polifcie ?. Wcześniej oczywiście wszystko działało na starej taśmie (nie było żadnych błędów) Poniżej daję zdjęcia

31844ed884ee5fb2.png

b8d7a12e60fe8fdb.png

d678027bf734c542.png

b5c0ed092adfc88a.jpg

f93b1e1a85603036gen.jpg

fa102055abd3ab48gen.jpg

Edytowane przez Darekb101

Opublikowano
  • Autor

SZUKAJ w podpowedziach sterownika (silnik 01) bo kodowanie w Polifcie jest inne

Opublikowano

Szukałem i nic tam nie znalazłem

Opublikowano

Jak bym miał to bym tak zrobił ;) , a co do reszty to jak myślisz uszkodzona taśma czym spowodowane są błędy ?

Opublikowano
  • Autor

tasma ok

na Forum masz paru chlopaków popytaj NA SPOTACH ŁODZKICH :)

Mozesz to zakodować VCP w liscie gateway wchodzac w sterownik silnika 01

Opublikowano

Dzięki będę próbował coś , ale nie wiesz dla czego system start stop przestał mi działać ?

Opublikowano
  • Autor

Dzięki będę próbował coś , ale nie wiesz dla czego system start stop przestał mi działać ?

a co kodowałes ?

Opublikowano

Dzisiaj zakodowałem multifunkcję i działa :) . Tempomat jak nie działał tak nie działa który bit w silniku nie mam pojęcia (w liście gateway jest kodowanie do a6 a3 ). Kierownica z wykrzyknikiem zniknęła jak przełożyłem swoją taśmę i z powrotem tamtą. Ale system start stop fault i sprężynka żółta miga nadal.

nikt nie miał takiego problemu?

Edytowane przez Darekb101

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, jakie przelaczniki zespolone do polifta sedana bez aac, czy takie podejda 4G0953502AA ??

Edytowane przez kacper___