Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Monitor LCD 17"-19"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce kupić monitor LCD od 17"-19" , kwota to max 600zł, poradźcie coś firma obojętna, aha czy 19" to nie za dużo na warunki domowe??

Oferty allegro jak najbardziej mile widziane. THX :th:

Opublikowano

Tak na dobra sprawe do uzytku domowego malo istotne co kupisz w tych pieniadzach... i tak nie zobaczysz wielkiej roznicy ;) Samsung, Belinea, Phillips, LG... Wazne aby kontrast, kat widzenia i czas reakcji byly dobre.

Opublikowano

Ostatnio na wyprzedaży w Media kupiłem LG L1919S o coś takiego http://www.allegro.pl/item305811338_monitor_lcd_19_lg_l1919s_5000_1_5ms_fv_okazja.html

Chyba za 540zł (nie pamiętam)

Całkiem fajny monitorek jestem zadowolony.

Na allegro jest gośc który sprzedaje takie monitory z jednym wypalonym pixelem http://www.allegro.pl/item302939082__monitor_lcd_19_lg_l1919s_iso_w_wa.html

Z tym że z tego co wiem to "norma" w fabryce to dwa wypalone pixele. Mój tez ma jeden walniety i powiem Ci że widać to tylko na czarnym tle a podczas normalnej pracy w niczym to nie przeszkadza.

Bierz 19" siedemnascie to trochę mało.

Opublikowano

mam LG 17" L1718S od 14 miesięcy i nie moge powiedzieć ani słowa o nim... parametry mi odpowiadają, design również... a to, że jest 17 " a nie 19" już sie przyzwyczaiłem.. także go mogę szczerze polecić.

Opublikowano

Ja polecałbym 19'' i propozycj e które podał krzychuzzz wydają się bardzo fajne! Ja mam LG 19 L1900J dokładnie taki jak w linku -> http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.proline.pl/imgart/l1900j_jar_1.jpg&imgrefurl=http://www.proline.pl/shop.php%3Fn%3Dpromocja-monitorow-serii-fantasy-uwolnij-swoje-marzenia&h=415&w=400&sz=19&hl=pl&start=1&tbnid=JKDfCebnhOCYrM:&tbnh=125&tbnw=120&prev=/images%3Fq%3DLG%2Bmonitory%26gbv%3D2%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26sa%3DG

Wg mnie jest super ale trochę zbyt drogi, ja jak go kupowałem dałem jeszcze trochę więcej :confused4: Trochę przesadziłem, ale nie żałuję... monitorek spisuje się rewelacyjnie, nie ma znaczenia pod jakim kątem na niego patrzę, obraz super, a spędzam przy nim sporo czasu - nie licząc siedzenia na forum :cool: to masę czasu zajmuje mi projektowanie w AutoCADzie i tu monitorek się spisuje rewelacyjnie, mam bardzo duży obszar w polu widzenia i oj nie wytłumaczę tego :naughty: Kto się w to bawi ten wie :hi: Ogólnie polecam 19'' i firmę LG :th:

Opublikowano
  • Autor

A czy jakość obrazu w 17" i 19" będzie taka sama za cenę do 600zł , bo jakoś wierzyć mi się nie chce!! :gwizdanie:

Opublikowano

ja mam SAMSUNGA 19 cali model SYNCMASTER 940n i powiem tak ze mam go juz ponad rok

i zadnego problemu

kolega sprzedajacy te monitory mówi ze nigdy żaden nie wrócicł ze cos nie działąło

wiec polecam SAMSUNGA

Opublikowano

Ja mam - Samsunga 19 cali i ejst gicior . Ja wlazły na rynek to zapłaciłem za nowego 1025 zł ..teraz duzo taniej pewnie bo mineło 5 miesiecy :mysli:

Opublikowano

A czy jakość obrazu w 17" i 19" będzie taka sama za cenę do 600zł , bo jakoś wierzyć mi się nie chce!! :gwizdanie:

Jakośc obrazu nie będzie zależała od wielkości matrycy tylko od parametrów takich jak kontrast (im większy tym lepiej) czy max rozdzielczośc czy jasność w jakiej dany monitor moze pracować.

Opublikowano

Ja bym tam dolozyl z 200-300 zl i kupil 20-22" :)

Opublikowano

Iverson wyraźnie napisał ze Kwota to max 600zł... :rolleyes:

Opublikowano

Iverson wyraźnie napisał ze Kwota to max 600zł... :rolleyes:

Wiem wiem ale zawsze ten max to nie max :P

Jesli to juz sztywny max 600zl to bralbym 19" , a czy to bedzie LG, SAMSUNG , ASUS czy inny wynalazek to nie ma wiekszego znaczenia :) W wiekszosci tych monitorow parametry UZYTKOWE! beda nie do odroznienia w normalnym uzytkowaniu :)

Opublikowano
  • Autor

aha o to mi chodziło, monitor głównie do ogladania filmów będzie służył. Ani nie pracuję na tym kompie ani nie gram. To ma być paździoch na którym będzie się miło oglądało filmy wieczorem :decayed:

Opublikowano

W takim razie brałbym 19"

A co do firmy to bierz to co będzie miało najlepsze parametry w tej cenie (kontrast rozdzielczośc jasnośc...)

Oczywiście nie mówię tu o jakis wynalazkach typu "no name"

Opublikowano

W takim razie brałbym 19"

A co do firmy to bierz to co będzie miało najlepsze parametry w tej cenie (kontrast rozdzielczośc jasnośc...)

Oczywiście nie mówię tu o jakis wynalazkach typu "no name"

Hmm twierdzisz ze to co napisane na papierku odzwierciedla rzeczywistosc ?? :) FAJNIEEEE !!! :)

W tak niskym przedziale cenowym WOGOLE bym na to nie zwracal uwagi , po pierwsze parametrow technicznych co do jasnosci , kontrastow , odswiezania , katow itp. ZADNA NORMA NIE OKRESLA!!! i kazdy producent w zakresie wlasnym sobie robi testy i wpisuje parametry :) takze u kazdego producenta inne parametry sa norma :P

Dziwne ze w tej cenie dostajemy np. monitor o kontrascie 500 i o kontrascie 2000 :) to chyba magia :P

Nie bede pisal wywodu na ten temat ale w tej cenie ZWRACAJCIE uwage tylko i wylacznie na gwarancje i obserwacje na zywo (ktory lepiej wyglada i lepiej wyswietla obraz), suche dane w niczym nie pomagaja :)

Zobaczcie ile "szingsanksun" monitorow ma super wypasne parametry a kosztuja................400zl :)

Ogolnie brac co w miare "markowe" czyli LG , SAMSUNG , ASUS , PHILIPS , BELINEA itp :)

Opublikowano

W zupełności sie zgadzam z Mad_MAXem co do tego co pisze z tyłu....Bajki i tyle !

Iverson piszesz ze bedziesz ogladal na nim glownie filmy - i tu masz odpowiedź bierz poprostu jak najwiekszy! Mad_MAX ma racje czasem warto jednak dołozyc pare zlotych i kupis cos fajnego 22" monitorek to naprawde wypas- naprawde fajnie sie na tym ogląda a powiekszone napisy nie zaslaniaja filmu i nie trzeba siedzies 0.5 m od monitora ,...

Opublikowano
  • Autor

Nie no 22" to za duży do przyszłej kawalerki mi nie wejdzie hyhy, tak 19" to max musi styknąć....dzięki za rady chłopaki :notworthy:

Opublikowano

Nie powiedziałem że to co pisze producent to tak ma być.

Oczywiście że deklarowany przez producenta np kontrast 5000:1 to najczęsciej mit ale z doświadczenia wiem że nie jest to tak całkiem z palca wyssane.

Jak kupowałem telewizor LCD to porównywałem obraz róznych modeli i jednak te z lepszymi parametrami "na papierze" miały zdecydowanie lepszy obraz.

A co do wielkości matrycy to jest trochę tak jak z alumami do A4. Kupisz 15" a za po jakims czasie będziesz jęczał że nie wziołeś 17" :naughty:

Opublikowano

Ja dziś kupiłem ten z tunerem TV i czekam na przesyłkę http://allegro.pl/item305335479_hit_lg_19_m1921a_z_tv_hd_ready_gw_fv_zabrze.html

Jeśli ma ktoś jakieś doświadczenie z tym modelem LG to proszę o opinię czy dobry zakup ??? W sklepach ceny około 1200zł.