Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Demontaż tylnych słupków podsufitki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiecie jak są zamocowane te dwa plastiki zaznaczone na fotce :mysli:

59385408.th.jpg

Chce tamtędy puścić dwa kable od anteny, chciałbym to bezinwazyjnie zdemontować, ale nie wiem od której strony za to sie zabrać :notworthy: zeby zdemontować słupki C musze demontować cały boczek bagażnika :mysli:

Opublikowano

ten dolny trzeba jedna śrubkę odkręcić tam gdzie zaczep masz ułamany, reszta to zaczepy, trzeba podważyć np śrubokrętem a drugim najlepiej długim podważać zatrzaski (wtedy nie uszkodzisz zaczepów), później tak samo druga strona a na końcu góra ma chyba ze trzy zatrzaski.

Opublikowano
  • Autor

dzięki :notworthy:

Opublikowano

góra ma chyba 4 zatrzaski i pionowe prowadnice (takie cienkie słupki), dodatkowo masz jeszcze boczne "wsówki", które zespalają się z plastikami słupków. Ale jak już nie będzie słupków to te wsówki będą wolne...

Opublikowano
  • Autor

Czyli pierw demontować ten boczny później górny :mysli:

Opublikowano

no raczej tak. słupek masz mocowany na bodajze 3 zatrzaski i śrubkę o której pisał kolega wyżej. dodatkowo jest połączony ale tylko na plastikowy słupek ok 2cm'trowy z czarnym plastikiem boczku bagażnika. prawidłowo trzebaby najpierw wykręcić właśnie ten boczek, potem dopiero plastikowy słupek i na samym koncu górną listwe. ale jak się pokombinuje to można lekko odgiąć boczek - wyskoczy ci ten plastikowy słupek 2cm'trowy z szarego plastiku, odkręcisz śrubke, 3 zatrzaski i szary słupek masz w ręku. uważaj tylko z tym boczkiem czarnym, bo plastik jest zgrzany z tapicerką w kilku miejscach i nie da się ich demontować osobno, ale trzeba kombinować tym zestawem zawsze razem...

Opublikowano
  • Autor

ok dzieki bede działał z tym jutro :good:

Opublikowano

i kup sobie nowe zatrzaski odrazu bo te ci sie moga wyrobic kowi ja mam to samo bo juz rozbieram i powiem ci uprzedzili mnie zeby kupic zeby potem wszystkp pasowalo te zatrzaski sa tanie i warto je wyminic niz potem ma ci cos stukac i pukac

Opublikowano
  • Autor

Zdemontowalismy tylko boczny słupek, tej górnej listwy nie trzeba było, kable od anteny przeciagniete, wszystko jest na swoim miejscu.

Straty: spalony bezpiecznik lampki, ale jest juz wszystko OK :good:

Opublikowano

kolego Olaf... jakie zatrzaski się wyrabiają przy tych elementach... bo powiem szczerze, że nie wiem o co chodzi?

Opublikowano
  • Autor

tak w ogóle to jak demontowaliscie ten plastik poziomy :mysli: dzisiaj zdemontowlaismy słupek i ten plastik po bokach był przymocowany na takie jakby nity odstajace bez żadnych gwintów, nieszło tego odkrecić wyciagnać, dlatego dalismy spokój,kable przełożyliśmy na patencie patyczka z kablem od szczeliny do szczeliny :wink4:

Opublikowano

Dzięki Kowi87 za temat, też zamierzam to rozebrać w celu montażu cb/fm antenki :) Zawsze to mniej strat :>

Opublikowano
  • Autor

Boczka nie musisz ściagać, wystarczy go odchylić żeby ten plastik wyciagnać, z załozeniem z powrotem jest troche gimnastyki ale DA SIĘ :good:

ja kabel mam puszczony za boczkiem i póxniej do CB w progu, a do radia FM puszczony tunelem środkowym w ori wiązce

• 1 rok później...
Opublikowano

Tak, wiem jak bardzo stary to temat, ale mam problem z tym poziomym plastikiem.

Ze słupkiem szarpać się nie chciałem, ale jak to tylko jedna śruba i zatrzaski to jeszcze raz spróbuję bo muszę tam kable przerzucić.

Odchyliłem gumową uszczelkę i ni cholery tego plastiku nie można odgiąć, w szczelinie widać, że chyba jest przyklejony taśmą dwustronną taką samą jak przewód do lampki STOP.

A problem taki, że do klapy muszę puścić 2 komplety kabli. Jedne od lampki oświetlenia bagażnika a drugi do przycisków otwierania klapy.

---------- Post dopisany 21-06-2013 at 23:00 ---------- Poprzedni post napisany 17-06-2013 at 01:30 ----------

Pokonałem falę, dobrze, że było w cholerę gorąco to łatwo było szarpać plastiki i nie pękały.

Lokalizacja zatrzasków:

9101663573_9b5901454e_o.jpg

9101670545_21b23b6a15_o.jpg

9101670479_d2cd1e97ae_o.jpg

9103899432_32254758f9_o.jpg

9101669663_801a0a1c75_o.jpg

9101665223_c2337a90b8_o.jpg

9103898498_5198ae11b2_o.jpg

9101666153_129f922b70_o.jpg

9103895002_6f311a6504_o.jpg

9101665771_e9cf82a4cb_o.jpg

9103894802_30d6dde6df_o.jpg