Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

W poniedziałek w godzinach już nocnych przemierzałem główną arterię Gdańska. Jechałem spokojnie, prawym pasem, praktycznie na równi z Golfem III. Pani chyba mnie nie widziała i w pewnym momencie wrzuciła kierunek i momentalnie na mnie zaczęła zjeżdżac. Ja, żeby uniknac kontaktu z jej samochodem uciekłem na dosc dużej wysokosci krawężnik.

Pani zjechała, nie była przekonana na początku do swojej winy, jednak jej to wszystko ładnie wyjasniłem. Nie chciała policji, więc spisalismy oswiadczenie. Na pierwszy rzut oka uszkodzeniu uległa przednia opona (wybuchła na rancie, dziura wielkosci palca wskazującego), felga przednia poryta na rancie i na pewno krzywa, tylna felga poryta na rancie, byc może prosta. Później gdy już zmieniłem koło i jechałem do domu słyszałem dziwne odgłosy dochodzące z zawieszenia. Na pewno którys z wachaczy hałasuje.

Zgłosiłem wczoraj szkodę (Hestia), gadałem z Panem na infolinii chyba 20 min podając wszystkie informacje. Dzisiaj dzwonił do mnie likwidator, umawiając się ze mną na jutrzejsze oględziny.

I teraz nasówa się pytanie: Jutro przyzna mi tylko opone, byc może felgę. A co z zawieszeniem ? Musze odstawic do jakiegos warsztatu i ponownie go zaprosic na oględziny ?

Dzieki za wszelkie informacje :)

Opublikowano

prawdopodobnie będą oględziny na warsztacie wyznaczonym przez Ciebie (najlepsza opcja :naughty:) albo przez rzeczoznawce :thumbdown:

najlepiej kosztorys przygotuj sobie w ASO na cześci i robocizna...

Opublikowano

Proste, że w ASO. Tymbardziej, że jest to mało spotykane auto. Też spod znaku 0000, ale mało tego jeździ :)

Opublikowano

odstaw auto do ASO i powiedz, że tam mają zrobić oględziny.. nie wiadomo co tam mogło się stać..