Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Regenracja turbiny AWX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Turbina zaczęła mi poszczać olej. czy moglibyście polecić jakiś godny zaufania warsztat (Warszawa lub okolice)

gdzie zregenerują mi turbinę, wraz z demontażem/montażem?

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Kolego a może zamiast regeneracji to kupno BRD ?? ;)

Mi ubywa oleju i póki co testuję czy to turbo czy odma. Jeżeli turbo to chyba pójdę w kierunku BRD + FMIC.

A ile Tobie oleju ubywa ?

Co do regeneracji to są różne opinie. Większość jednak na nie. W Pruszkowie jest ponoć dobry zakład i w Wawie na ul. Obozowej jakiś człowiek. Potem sprawdzę nr do tego w Pruszkowie.

Opublikowano

Jeśli rzeczywiście turbo toja bym regenerowal, ile przebiegu masz?

Opublikowano

Tylko, że nie ma już ori zestawów naprawczych do turbo Garreta i zdecydowana większość zakładów wrzuca chińskie lub tureckie bebechy. Są zestawy jakiejś skandynawskiej firmy na literkę M, ale nie pamiętam nazwy. Niektóre zakłady używają tych zestawów i są ponoć OK, bo z tej samej linii produkcyjnej co części Garreta.

Opublikowano

Kolega robił u nich narazie jest oki http://www.dieseltechnika.pl pompki tez robili i oki :mysli:

Opublikowano

Do Lublina trochę trzeba jechać, a ciekawe czy od ręki zrobią turbo ??

BTW z regeneracją jak czytałem jest tak, że jeden przejeździ 50kkm, nawet 100kkm, a inny po 10km się rozłoży. Owszem są gwarancje na robociznę ale cholernie trudne do wyegzekwowania !!

Opublikowano
  • Autor

Kolego a może zamiast regeneracji to kupno BRD ?? ;)

Heh, myślałem nad tym ale już chyba nie będe pakował w auto kasy.

A ile Tobie oleju ubywa ?

Ubytek niewielki, sporo jeździełm i koło 100 wlałem. Ale dość mocno kotłuje i dusi się przy ruszaniu.

Przebieg 270 tys na chwile obecną, po programie u Witka co częściowo też mogło się przyczynić do szybszego zużycia.

Na pewno turbina bo zaglądałem i leje z niej.

Tylko, że nie ma już ori zestawów naprawczych do turbo Garreta i zdecydowana większość zakładów wrzuca chińskie lub tureckie bebechy. Są zestawy jakiejś skandynawskiej firmy na literkę M, ale nie pamiętam nazwy. Niektóre zakłady używają tych zestawów i są ponoć OK, bo z tej samej linii produkcyjnej co części Garreta.

Zorientuję się, dzięki.

Opublikowano

Na pewno turbina bo zaglądałem i leje z niej.

A w jaki sposób to sprawdzałeś ?

Opublikowano

W Pruszkowie jest ponoć dobry zakład i w Wawie na ul. Obozowej jakiś człowiek. Potem sprawdzę nr do tego w Pruszkowie.

Ja robiłem u gościa w Pruszkowie i jestem zadowolony (chociaż na razie zrobiłem dopiero ok 1. tys km)
Opublikowano

Fakt są rózne opinie na ten temat. Ja jestem jednym z wielu co zaryzykowali i są zadowoleni. Moją znajomy mechanior zaciągnął także do wawy- gdzie nie powiem bo niepamiętam- ale śmiga dobrze. Odpukać.

Opublikowano

Fakt są rózne opinie na ten temat. Ja jestem jednym z wielu co zaryzykowali i są zadowoleni. Moją znajomy mechanior zaciągnął także do wawy- gdzie nie powiem bo niepamiętam- ale śmiga dobrze. Odpukać.

A u siebie masz ze zmienną geometrią czy nie ?

Opublikowano

A u siebie masz ze zmienną geometrią czy nie ?

AFN ma turbo ze zmienną geometrią łopatek :)

Opublikowano

WOW nie wiedziałem :gwizdanie:

Pisałem o tym żeby kolega się nie bał regeneracji turba, każdy kto tego doświadczył wie czym to pachnie i do przyjemności nie nalezy. Moja także zaczeła łykać olej i miałem problem z zawieszaniem kierownic. W chwili obecnej jeszcze jest zmienna geometria, ale w zimę mam chytry plan na progers mocy albo na zmianę na 1.8T :evil: kwestia przemyślenia

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wbrew pozorom turbina to bardzo proste urządzenie jeżeli łopaty turbin są OK to regenerację można zrobić samemu ja tak zrobiłem panewkę dotoczyłem sobie sam z brązu wyrównałem ośkę turbiny na szlifierce nowe uszczelniacze i turbina już drugi rok śmiga bez problemów.

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć,

A możesz napisać gdzie kupiłeś uszczelniacze?

pozdr