Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Stukanie tylko przy małych prędkościach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! pytałem się już o to na forum więc przepraszam, ze piszę jeszcze raz ale chyba źle opisałem to co słyszę z zawiechy. nie chce wydawać kasy na szarpaki i inne badziewia więc pytam się tu. Przy malutkich prędkościach, tak do 30- 40 km/h i wolniej (najbardziej przy toczeniu sie 5 na godz.)na niektórych nierównościach (najbardziej gdy są pod jednym z kół) słyszę taki odgłos jakby coś sie "turlało" w okolicach koła, przy dużych prędkościach niczego nie słyszę i nie czuję, a auto sie świetnie prowadzi i pokonuje nierówność. nie ma tez tego zjawiska gdy przejeżdżam np. przez "martwego policjanta" lub wjeżdżam na krawężnik. "Turla , tarabani i stuka" chyba w momencie gdy koło uskakuje z nierówności, zjeżdża z pojedynczego wyboju. Wiem , ze to trochę pokrętnie brzmi ale proszę o jakieś hipotezy i diagnozy.

Pozdrawiam

Opublikowano

U mnie jest podobnie. Podczas wymiany prawego łożyska okazało się, że dolny prosty wahacz ma już luz. Dopiero za kilka dni planuje wymianę, wiec jeszcze nie wiem czy stuki ustąpią.

nie chce wydawać kasy na szarpaki i inne badziewia więc pytam się tu

Niestety Tu nikt ci dokładnie nie zdiagnozuje na odległość, chyba że może jakaś wróżka :)