Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Chromowane ramki w liczniku - montaż.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zrobiłem dzisiaj w swojej A4 założyłem zestaw 6szt od DIDO (81zł z przesyłką) , wszystko jest ok , nie wiem czy ktoś wspominał,ale w wersji z 6-cioma ringami są 2 zagłębione w obudowie licznika dodatkowe zatrzaski po bokach. Mocowałem bez zaginania, na klej typu superglue, jak sie dobrze zabezpieczy to nie będzie po nim śladu no, i nie ma zagięć

Opublikowano

TYLKO NIE SUPERGLU :wallbash: Jak wam kapnie na szybkę albo wypali pajęczynkę to zrozumiecie, że superglu to najgorszy pomysł !!! Zaginać zaginać i jeszcze raz zaginać !

Opublikowano

podkładasz papier toaletowy jakiś miękki ,między szybkę a ring papier dociska ci ring i masz go równo, bierzesz w pion licznik i od tyłu kropelka kleju i trzymasz licznik szybą do góry - nie ma możliwości by ci coś kapnęło. Jak za dużo dasz kleju to obracasz licznikiem i rozchodzi ci się wokół pierścienia. Kleju kropelkę tylko - nie polewać, najlepiej zapałką punktować. Efekt miód bez zmarszczek od zaciskania.

Opublikowano

Ale po co kleić jak te ringi są przeznaczone do zaginania a nie do klejenia ! Dobra kto chce niech klei a kto nie to zagina ! Wolna ręka, przynajmniej mamy dwa sposoby.

Opublikowano

Ale po co kleić jak te ringi są przeznaczone do zaginania a nie do klejenia ! Dobra kto chce niech klei a kto nie to zagina ! Wolna ręka, przynajmniej mamy dwa sposoby.

tak tylko jeśli ringi do zaginania to zaginac, bo jak ktoś zacznie kleić i mu kapnie to bedzie bluchy rzucał na tego co radził kleić, bez klejenia też się super trzymaja :th: , a poza tym widziałem kiedyś klejone ramki i pożal się Boże takiego widoku :no:

Opublikowano

mcm00 :oklaski: :oklaski: :oklaski: Ja pisząc a właściwie przestrzegając przed używaniem kleju to miałem na myśli samego siebie i takich super doradców co Toma bo za pierwszym razem tak samo myślałem jak Toma i użyłem kleju :wallbash: :wallbash: :kwasny: I co ??? Skończyło się na tym że musiałem kupić drugie zegary za 300 zeta by podmienić szybkę bo ją zniszczyłem za pomocą takiej właśnie porady co pisze Toma :doh1: !!! Jeszcze raz ! Nie kleić tylko zaginać !!! Mam już w tym super wprawę bo założyłem ringi kumplom w 7 autkach więc bardzo proszę dajcie już spokój z tym tematem bo robi się BARDZO ŚMIESZNY !!! Pytajcie na priv bo mam już tego dosyć :a4fan:

• 2 lata później...
Opublikowano

Lepiej odgrzać starego kotleta niż zakładać nowy temat a wieć:

Mam pytanie odnośnie tych ramek => http://dido.win.pl/sklep2/audi-a4s4-0005-p-16.html czy podejdą do B5 bo w opisie jest napisane że B6 00-05r

Z tego co wiem to w B5 mocowanie jest na zatrzaskach a w B6 na śrubkach.

I czy faktycznie warto kupić droższe ramki w granicach 80-100zł bo są też tanie za 60zł ale jak z ich wykonaniem :mysli:

http://allegro.pl/item1156043785_ramki_chromowane_na_zegary_audi_a4_b5_a6.html

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Lepiej odgrzać starego kotleta niż zakładać nowy temat a wieć:

Mam pytanie odnośnie tych ramek => http://dido.win.pl/sklep2/audi-a4s4-0005-p-16.html czy podejdą do B5 bo w opisie jest napisane że B6 00-05r

ze zdjęć wnioskuje ze po prostu jest błąd w opisie pewnie myśleli o A6 :mysli: a nie a4 B6

[br]Dopisany: 15 Grudzień 2010, 18:29_________________________________________________Super sprawa te alu ramki też dziś zamówiłem w dido do swojej ślicznotki :naughty:

A dzięki waszej instrukcji będę miał ułatwiony montaż :notworthy:[br]Dopisany: 15 Grudzień 2010, 18:31_________________________________________________Ramki zamontowane :dance: -efekt olśniewający :good:

Opublikowano

ja tez zamówiłem i zamontowałem... oczywiscie nie jest tak pięknie w zaginaniu. moje ranty mialy w 1 meijscu dluzsze w innym krotsze mimo dociskanie ich do samego końca. Dodałem troszke kropelki po 3 punkty na zegar.. zapałeczką.. i jest git majonez :good::slina:

Foteczka poniżej - sorry za jakoś ale robione są telefonem.

ac9c28e0c9eedbe7med.jpg

564874db2eed6db5med.jpg

192e5f1aefea8a1dmed.jpg

1dcc9e9c4f60d50fmed.jpg

1d28a1df1f4e7811med.jpg

laczna kwota wydana 56zl

Opublikowano

Gdzie kupowałeś ramki?

Opublikowano

szkoda że na stronie dido nie ma kompletu z 7 sztukami ringów w komplecie. Ja zamówię na allegro.

Opublikowano

ja tez zamówiłem i zamontowałem... oczywiscie nie jest tak pięknie w zaginaniu. moje ranty mialy w 1 meijscu dluzsze w innym krotsze mimo dociskanie ich do samego końca. Dodałem troszke kropelki po 3 punkty na zegar.. zapałeczką.. i jest git majonez :good::slina:

laczna kwota wydana 56zl

U mnie były równiutkie i pięknie się pozaginały obło się też bez kleju.Był tylko mały problem z włożeniem tych dużych obawiałem się by czegoś nie porysować ale oczywiście się udało :wink4:
Opublikowano

Gdzie kupowałeś ramki?

u dido tuning http://www.dido.win.pl/

Opublikowano

W koncu zabralem sie za montaz ramek od dida :wink4: Nie mialem wiekszych problemow dzieki fotostory :good: A efekt :slina: jest naprawde warty godzinki pracy i 80pln :>

Opublikowano

Z racji tego że na stronie http://www.dido.win.pl/ nie znalazłem kompletu 7 ramek do zegarów z FIS'em, postanowiłem poszukać czegoś na allegro.

Zamówiłem taki komplecik:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1374658401

Okrągłe ramki są wpinane, nic nie trzeba zaginać, choć z dwoma małymi ramkami na górze jest trochę problemów żeby je wcisnąć. Troszkę trzeba pokur**ć ale w końcu wejdą. Ramka na FIS jest przyklejana na dwustronną taśmę ( tu rozwiązanie mi się troszkę nie podoba, no ale wyjdzie w praniu) Roboty około 30minut, bez wyjmowania zegarów z auta.

A oto efekt:

- przed wymianą

dscf0098y.th.jpg

- ramki przyszły elegancko opakowane w kartoniku

dscf0100x.th.jpg

- po zmianie efekt :good:

dscf0101g.th.jpg

Ramki zamówione w niedziele wieczorem, dzisiaj o 9 były u mnie. Także mogę polecić.

Jeszcze czujnik oleju i ruszamy na Kielecczyznę do grzanka montować fisiora :decayed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Może ktoś z aktualizować zdjęcia tez planuje założyć a zdjęcia by sie przydały.

Opublikowano

Danke ;)

Opublikowano

Pany u kogo kupić najlepiej ramki z fisem żeby ładne były nie drogie i dobrze pasujące??

Opublikowano

Pany u kogo kupić najlepiej ramki z fisem żeby ładne były nie drogie i dobrze pasujące??

http://dido.win.pl/sklep2/ - sprawdzałeś :?:

Czy Wy wogóle czytacie ten wątek :?: Pierwszego i drugiego posta :?:

:blink: