Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Kolejny BRD co nie jedzie, brak 25 koni w serii:(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam a4 BRD z przebiegiem 168 tyś. auto z 2007r z Niemiec do końca serwisowane w ASO.

Pomiar na hamowni ok. 156 ps.( dwóch różnych) Co robić?

A oto lista kroków poczyniona:

- wyczyszczenie wtrysków + wymiana 2 słabych

- usunięcie DPF

- wymiana EGR

- zamieniane przepływki od innego dobrze działającego

- wszystkie parametry na Vagu ok (sprawdzane dynamicznie)

Jakie kolejne rzeczy mam sprawdzić, bo mechanicy w okolicy i nie tylko sami nie wiedzą o co kaman...

może turbina?

na wykresie przycina coś przy końcu pomiaru i mam przy przyspieszaniu dziwne drgania w zakresie 2200-2500.

Opublikowano

Skoro nie umiesz znaleźć na forum co zrobić to sprzedaj auto.

Opublikowano

Skoro nie umiesz znaleźć na forum co zrobić to sprzedaj auto.

Oj kolego nie bądź taki srogi :thumbdown: nie każdy musi się znać na tyle aby wszystko wiedzieć o autach. Forum jest po to aby pomagać a i nie każdy może wiedzieć czego dalej szukać , co może być przyczyną takowych objawów :hi: [br]Dopisany: 11 Sierpień 2011, 09:50_________________________________________________Zrób logi z tą turbawką i zapodaj w odpowiednim dziale chłopaki podpowiedzą :hi:

Opublikowano

nie znam tego silnika kolego ale chyba jedną rzecz mogę Ci polecić. :vaglogi: i wrzuc a na pewno ktoś wtedy coś wywróży :wink4:

Opublikowano

Kurczę kolego ciężka sprawa, u mnie tęż brakowało mocy w serii ale po czyszczeniu wtrysków od razu wyszło 177ps, później program i 192ps i tak do dziś(przebieg 136tys.), z tego mi wpada na myśl to może wymiana uszczelki pod pokrywą, pozdrawiam i czekaj na kolejne opd. bo na forum troch brd się przewinęło

Opublikowano

Ktoś już kiedyś pisał o tym nieszczęsnym brd. Wymiana pokrywy zaworów chyba pomagała poszukaj dobrze na forum a znajdziesz - jest napewno. Jak nie to zadzwoń do p. Rogala on z jakims fomurowiczem chyba rzeźbili przy tych pokrywach zaworow, że tam powietrze ucieka czy coś a później kilku naszych forumowiczow też poszło w ich ślade i z tego co pisali efekty były niesłychane ..

Opublikowano

mam przy przyspieszaniu dziwne drgania w zakresie 2200-2500

ja bym stawiał na półosie. Silne są te drgania? Czujesz je po naciśnięciu gazu? Spróbuj podmienić od kogoś innego te półośki i pośmigać.

Pozdro

Opublikowano
  • Autor

właśnie Rogal jeżdził tym autem i sprawdzał logi, więc tu chyba wszystko jest cacy... Duzo czytałem na forum, długo tez sie zastanawialem czy pisac posta i mialem racje, dziwne forum skoro nic nie mozna napisac:(

Opublikowano

właśnie Rogal jeżdził tym autem i sprawdzał logi, więc tu chyba wszystko jest cacy... Duzo czytałem na forum, długo tez sie zastanawialem czy pisac posta i mialem racje, dziwne forum skoro nic nie mozna napisac:(

:wtf:

o co kaman?

Opublikowano

witam,

mam a4 BRD z przebiegiem 168 tyś. auto z 2007r z Niemiec do końca serwisowane w ASO.

Pomiar na hamowni ok. 156 ps.( dwóch różnych) Co robić?

A oto lista kroków poczyniona:

- wyczyszczenie wtrysków + wymiana 2 słabych

- usunięcie DPF

- wymiana EGR

- zamieniane przepływki od innego dobrze działającego

- wszystkie parametry na Vagu ok (sprawdzane dynamicznie)

Jakie kolejne rzeczy mam sprawdzić, bo mechanicy w okolicy i nie tylko sami nie wiedzą o co kaman...

może turbina?

na wykresie przycina coś przy końcu pomiaru i mam przy przyspieszaniu dziwne drgania w zakresie 2200-2500.

u mnie drgalo pomiedzy 2000-2300 RPM, najbardziej odczuwalne to bylo na 5 i 6 biegu. silnik mial 155 KM. wyczyscilem wtryski i pojawilo sie 177 KM oraz zniknelo drganie. Tu masz moje hamowanie oraz dwa posty nizej szersze info co sie dzialo z samochodem:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=186089.msg2555597#msg2555597