Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Ciepły czy zimny stuka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak, mowa cały czas o czujniku cieczy chłodzącej

ale z tego co wiem to sa chyba 2 czujniki ? jeden w tym króćcu przy glowicy a 2 to nie wiem zbytnio gdzie

Opublikowano

daj znać jak znajdziesz drugi :decayed: podpowiem że jest podobnie jak z szamponami: dwa w jednym :hi:

Opublikowano
  • Autor

Koledzy przeczytalem dzis na naszym wspanialym forum na temat zbyt mocno napelnionych olejem popychaczy (http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=9803.msg122221;highlight=jak+sprawdzic+popychacze#msg122221) to jest dosc mozliwe w moim przypadku bo nowe popychacze zaczely stukac po paru minutach pracy silnika, dodam ze probowalem wciskac stare popychacze kladac na podlodze plaska powierzchnia w dol i od gory wciskajac je raczka od mlotka calym ciezarem i zadnego nie szlo wcisnac ani troche. Jest jakas mozliwosc sprawdzenia czy nie za mocno sie napelnily popychacze? I co moze byc zbyt mocnego napelnienia przyczyna?

Opublikowano

..może trafił CI się wadliwy popychacz??...dźwięk ewidentnie od klawiatury...

Opublikowano
  • Autor

Troszke watpie by ktorys z popychaczy padl. Naciskajac je srubokrentem wszystkie ladnie ciezko sie wciskaja :mysli:

Opublikowano

Troszke watpie by ktorys z popychaczy padl. Naciskajac je srubokrentem wszystkie ladnie ciezko sie wciskaja :mysli:

Czy przed wymiana popychaczy miałeś ten dźwięk? Jeżeli nie to może być ich wina mimo, że sprzedał ci je znajomy? Uprzednio pytałem się cię o ich cenę ponieważ, oryginalny popychacz INA przed zawirowaniami kursów w firmie GETEM kosztował mnie ok 90 zł. Ponadto popychacze INA występowały w kwotach po 15, 30 i ok 70 zł za sztukę. Przy tych elementach ważna sprawą jest materiał z którego zostały wykonane.

Opublikowano

Czy przed wymiana popychaczy miałeś ten dźwięk? Jeżeli nie to może być ich wina mimo, że sprzedał ci je znajomy? Uprzednio pytałem się cię o ich cenę ponieważ, oryginalny popychacz INA przed zawirowaniami kursów w firmie GETEM kosztował mnie ok 90 zł. Ponadto popychacze INA występowały w kwotach po 15, 30 i ok 70 zł za sztukę. Przy tych elementach ważna sprawą jest materiał z którego zostały wykonane.

...dokładnie..zamawialiśmy na sklep: Hans-pries, FEBI, RUVILLE, i wszystkie były INA...a ceny bardzo dużo się różniły... może się popychacz źle ułożył??

Opublikowano
  • Autor

Co do popychaczy to mysle ze nie sa jakies badziewne bo sa sprzedawane po ok 36 zl ja mialem troszke inna cene ale to mniejsza o to. Na poczatku watku pisalem ze przed wymiana tak samo walily.Mysle ze jak przeczytacie temat od poczatku to bedzie wam latwiej rozszyfrowac ta zagadke. A moze byc tak ze cisnienie na manometrze podczas mierzenia bedzie takie jak powinno a smok by byl przytkany i np. na slabo olej przepuszczal i w wyniku tego by szklanki graly?Na starych 2 szklankach widzialem po rysce tak na ok 3mm ale po odpowietrzeniu ich ich praca wyglada tak jak poizostalych.

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Panowie troche czasu minelo ale przyczyna zlokalizowana dobrym uchem kuzyna:D Okazalo sie ze silnik zostal przegrzany tloki zostaly przetarte i powstaly luz powodowal ten stukot. Jestem w trakcie wymiany tlokow ale wczoraj pradu braklo przez ta zime i duzo nie narobilismy.Nie wiedzialem ze silnik byl przegrzany bo takiego juz kupilem. Po robocie dam znac jak chodzi.

Operacja zrobiona tloki poszly na wymiane i stuki zniknely a silnik zrobil sie duzo bardziej elastyczny nie dymi i nie czuc z wydechu nie spalonej ropy.