Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nowe opony z Niemiec - czy ktoś kupował ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeglądam właśnie co można kupić w rozmiarze jaki mnie interesuje czyli 235/45/R17. Po rzuceniu okiem na allegro, ceneo, skąpca, i sklepy typu opony.com zajrzałem na niemiecki eBay i oto co znalazłem - Dunlop SP SPORT FM901

http://cgi.ebay.de/235-45-ZR17-93W-DUNLOP-SP-SPORT-FM901-NEUREIFEN-SOMMER_W0QQitemZ190198121073QQihZ009QQcategoryZ9891QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Power Seller, wysyła do całej unii, wszystko wydaje się być ok.

Licząc wg. bieżącego kursu euro 4 opony z wysyłką wyjdą 1550zł.

A tu inna oferta - Dunlop 901, ( wygląda na oponę o zacięciu sportowym )

http://cgi.ebay.de/Sommer-Reifen-235-45-17-W-Dunlop-901-NEU_W0QQitemZ360022735810QQihZ023QQcategoryZ9891QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Za komplet 4 szt. z wysyłką ok.1200zł :kox:

Gdzie jest hak ? Może ktoś bieglejszy w języku rzuci okiem...

Opublikowano

Pierwsza oferta to tylko 2 opony,a druga już nie aktualna.Pozdrowienia

Opublikowano

hmm

po drugie kupujac z niemiec nie licz na gwarancje, pozniej bedziesz mial same problemy jesli cos bedzie nie tak.

Patrzalem w hurtowni za tymi oponami co podales i niestety juz nigdzie ich nie ma sa juz chyba nastpca to dunlop sp maxx

Opublikowano
  • Autor

Pierwsza oferta to tylko 2 opony,a druga już nie aktualna.Pozdrowienia

no trudno, żeby taka oferta była długo aktualna - sprzedało się wszystko w mig

Opublikowano

wprawdzie nie kupowałem ale do auta dostałem faktury za części jakie były kupowane i wynika z nich, że dużo taniej są oponki w DE, p zero nero do mojego auta kosztowały o ile mnie pamięć nie myli ~ 170e/szt. z tym, że kupowane u przedstawiciela a nie na aukcji... także sprawa opon z DE wymaga zbadania :)

Opublikowano

Serwis oponytanio.pl prowadzi sprzedaż opon bezpośrednio z niemiec, paczki przychodzą chyba z Berlina.

Inną kwestią jest to że w ofertach były podane ceny za przesyłkę (groszowe sumy) na terenie niemiec, poza niemcy ceny mogę być kilku lub kilkunastokrotnie większe.

Odnośnie pytania to kupowałem opony właśnie z niemiec.

Opublikowano

i jaki to ma sens kupywac w niemczech, skoro kazda opone ktora tam jest mam taniej ,

przyklad dunlop sp sport 01 205/55r16 91V u mnie po 250zl szt + 35zl wysylka w sumie za komplet 1035zl, oczywiscie u nich 286zl/szt + wysylka do polski ile ? , nawet nie wazne ile bo i tak wychodzi drozej. Po drugie komplikacje z uzyskaniem faktury a reklamacja to juz calkiem inna historia :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

jest jakaś szersza oferta ? strona www, cennik ?

Opublikowano

jest jakaś szersza oferta ? strona www, cennik ?

Oferta kolegi wojtusania w Rabatach

Opublikowano
  • Autor

ok, dzięki już lecę zajrzeć :tongue4:

Opublikowano

strona w budowie,8do polowy marca bedzie gotowa) narazie najprosciej jest spytac sie na gg lub priva o konkretne oponki, a ja ci zrobie oferte jakiej nigdzie nie znajdziesz. Jednym slowem upatrz sobie oponki na oponytanio.pl , maja jedne z lepszych cen kolega spedyt potwierdzi, a ja ci zrobie duzo lepsza oferte na ta sama oponke. Oczywiscie wszystko z rachunkiem i gwarancja. W ofercie jak juz wczesniej wspominalem prawie wszystkie opony od najtanszych chinskich po najlepsze Pzero itp

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

bardzo polecam sklep www.oponytanio.pl , oponki przychodzą z Hannoveru, zamówienie w niedzielę a w czwartek były już u mnie, oczywiście fakturka też jest, w moim przypadku Goodyear'y Eagle F1 Asymmetric za 601,50zł z przesyłką, co mnie zaskoczyło to to, że oponki świeżutkie data produkcji 5tydzień lutego 2008 :)

Opublikowano

bardzo polecam sklep www.oponytanio.pl , oponki przychodzą z Hannoveru, zamówienie w niedzielę a w czwartek były już u mnie, oczywiście fakturka też jest, w moim przypadku Goodyear'y Eagle F1 Asymmetric za 601,50zł z przesyłką, co mnie zaskoczyło to to, że oponki świeżutkie data produkcji 5tydzień lutego 2008 :)

jak piszesz to pisz troche wiecej informacji 601,50zl to za jedna opone? rozmiar? itd wtedy bedziemy wiedziec czy oponytanio, czy oponydrogo , ale ja ci juz z gory mowie ze pare ladnych zlotych przeplaciles, trzeba bylo troche poczytac na forum przed zakupem i zaoszczedzilbys pare zl na ropke do tdi

Opublikowano

rozmiar 235/40/18 ... te 601,50zł to oczywiście za sztukę, teraz jest jeszcze taniej bo euro poleciało w dół ... swoją drogą to czytałem forum i jakoś nie znalazłem info gdzie mógłbym taniej zakupić nowe opony z fakturą

Opublikowano

Wystarczy że przeczytasz uważniej ten wątek a będziesz wiedział o kogo chodzi :wink4: