Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Traci moc jak się rozgrzeje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam ADR z instalacja LPG na zimnym silniku jak zapale go i zaczynam jazde jest ok ale jak silnik rozgrzeje się tak konkretnie to tak jak by tracił moc :/ i to nie ma różnicy czy na Benzynie czy na LPG :/ silnik pracuje równo nie ma żadnych zaburzeń w pracy, kwestja jest tylko w tej utracie mocy;/ niestety nie mam mozliwości porównania z innym;/

Opublikowano

to samo mam xD nie dużo ale spada moc ciekawe co Tu pomogą :D ja mam wąż od odmy rozerwany zrobię za tydzień i dowiem się czy to tego przyczyna; p ale wątpię ;D

Opublikowano

podepne sie do tematu, rowniez to samo odczuwam;/ ciekawe co jest przyczyna tego :)

Opublikowano

ja odczuwam to tylko na obrotach 3000-3400 jest spadek mocy, a Wy?

Opublikowano

ja wlasnie w tym zakresie jak jest cieply:) a jak zimny to zwija sie inaczej od samego dolu a jak sie rozgrzeje to w tym zakresie mizernota i ogolnie od dolu;/. Wiem ze to nie jest zadne V6 ale na zimnym troche lepiej sie zbiera ;)

Opublikowano

no ja mam podobnie nie zawsze co prawda ale jednego dnia ma lepszego buta a drugiego jest słabsza . Mi do głowy przychodzi katalizator może dusić silnik . Musze podjechać kiedyś do tłumikarza niech go wytnie w piz*ziu.

Opublikowano

ja mam strumienicę ciekawe co może być mam to samo co Wy, raz ok a raz lipa i na zimnym śmiga dobrze ;D

może ADR'y tak mają hehe

Opublikowano

Na zimnym silnik większą dawke dostaje także może sprawdź sobie ciśnienie paliwa na rozgrzanym.

Opublikowano

Ja mam to na LPG i PB

Opublikowano
  • Autor

Heh no i u mnie na LPG i na PB jest to samo :/ ciężka sprawa z tym brakiem mocy :/ nad tym katem też myslałem ale to objawami była by także nierówna praca silnika i dziwne zachowanie :/ a u mnie obroty są idealne:):)

Opublikowano

u mnie też nierówna praca heh, czyli to samo co ja heh czekamy może jakieś pomiary nam pomogą albo się wkurwię i oddam samochód do mechanika wyłożę 500 zł i rób k**wa. Bo normalnie czasami mnie to wkurza.

Opublikowano

ciężko ci będzie znaleźć dobrego mechanika u mnie jest to samo raz lepiej raz gorzej :wallbash:

na forum raczej nikt nie jest w stanie nam pomóc :confused4:

Opublikowano

:vaglogi:

moze przepływomierz :gwizdanie:

Opublikowano

przepływki już miałem 3 na podmianę i wiele innych czujników podmieniałem odpowiedzialnych za sterowanie silnikiem i nie ma poprawy :wallbash:. Jeszcze stawiam na kompa może z nim coś nie tak

Opublikowano

błedy jakies wyrzuca vag??

Opublikowano
  • Autor

A ja juz wiem co i jak :):) w silnikach wolnossących powietrze do cylindra jest dostarczane bezpośrednio czyli filtr przepustnica i cylinder dopóki powietrze jest zimne i silnik jest w miarę zimny to jest ok :) silnik zawsze chodzi lepiej i efektywniej na zimnym powietrzu:) a kiedy rozgrzewa sie wszystko to i powietrze zanim dotrze do cylindra staje sie ciepłe i silnik traci na efektywności :/ Dlatego w silnikach z doładowaniem są montowane chłodnice powietrza aby chłodziły ono powietrze które dostarczane jest pózniej do cylindra pod ciśnieniem większym jak ciśnienie atmosferyczne. Wiec problem rozwiązany silnik wolnossące tak maja a im dłuższy układ ssania tym gorzej. Pozdrawiam

Opublikowano

podejrzewam że za temperaturę powietrza w kolektorze jest odpowiedzialny czujnik powietrza zasysanego i on daje sygnał do kompa .

Opublikowano

ja mam wymienianą przepustnice :D i odma do poprawki przewód ;D jest na forum jak zrobić logi np przepływomierza ? bo mam Polski Vag 4.9 ale tam chyba nie ma takich możliwości.