Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Brak przyspieszenia na niskich obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam jeśli taki temat już istnieje

Jeszcze nie byłem na vag-u,wiem że to niezbędne, ale objawy nizej opisane,może pozwola zdiagnozować usterke na sucho za pomoca użytkowników tego forum. Turbo czyszczone osobiście jakieś 7000 km temu,to był maj, potem wizyta u Aligatora na wirusa i wszystko było ok. i dzisiaj - auto nie reaguje na pedał przyspieszenia, tzn. im wyzsze obroty tym jest normalniej, tak powyżej 3000/min jest normalnie idzie jak burza, im mniej obrotów tym wieksze zamulenie.Jak powoli miarowo wciskam pedał to efekt ten nie występuje, ale to trwa i trwa. Tak próbowałem jakby pompować pedałem przyspieszenia i to dawało jakis rezultat i wtedy auto przyspieszało ale nastepuje to powoli, czasami za powoli. Spotkał sie ktoś z takim zdarzeniem w swoim samochodzie? Prosze o jakies sugestie

[mod]uzupełnij profil [/mod][br]Dopisany: 23 Sierpień 2011, 14:30_________________________________________________Chciałem dodać że autko to toledo 1.9 TDI, tylko na forum seata jakos nikt sie nie kwapi do pomocy, a profil stworzyłem żeby tylko było nie bierzcie go na poważnie, prosze pomózcie

[mod]Jeśli chcesz pomocy to też traktuj innych poważnie, a nie uzupełniając profil informacjami z kosmosu. Po drugie istnieje tu regulamin i trzeba się do niego dostosować, a nie przepraszać za coś co już łamie regulamin i powinno wylądować w koszu.[/mod]

Opublikowano

Mojemu kumplowi jak tak sie działo dopiero powyżej 2500 fajnie jechało to okazało sie że turbo do czyszczenia bo wogóle sztanga nie chodziła i wężuk podciśnienia był dziurawy.Ale jeżel chcesz trafnej diagnozy anie wróżenia to najlepiej komplet logów i do diagnostyki vag

Opublikowano

Niedawno miałem identyczny problem. Okazało się, wężyki podciśnienia były dziurawe.

Opublikowano

Sprawdź czujnik temperatury paliwa i jego wskazania

Opublikowano

Witaj mcryb1 :)

Badz powazny i popraw lub uaktualnij swoj profil...

Bo jesli nawet moderator cie nie wywali, co i slusznie by zrobil.

To koledzy potraktuja Ciebie tak ja potraktowano cie na forum Seata.

Pozdrawiam Dana :)

ps. naprawde, poza tym nic do Ciebie nie mam. :gwizdanie:

ps. a co Ty wogole masz za auto Q7, 1.9 TDI, ALZ 1.6, czy jeszcze jakies INNE? A moze to UFO? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Witam, profil uzupełniłem, :good: , a co do tematu, to byłem na vag-u, jak sie okazało bardzo dobrego znajomego od Aligatora, i diagnoza brzmi, turbina nok, czyli albo regeneracja, albo wymiana i tu chciałbym zapytać, czy nie ma ktos do sprzedania używki ze 130 konnego silnika.

Opublikowano

Witaj mcryb1 :)

No widzisz jak ladnie teraz wygladasz...(profil) :good:

Ale co do twojego pytania to nie jestem pewna czy turbina z silnika 130 PS bedzie pasowala do AFN na zasadzie wyjmij - wloz. Gdzies czytalam ze wiaze sie to z duzymi zmianami w silniku. Jesli sie myle to napewno ktorys z kolegow to poprawi.

Pozdrawiam :)

ps. no i popraw dane silnika...

Opublikowano

nie ma afn z toledo jest tylko

ASV badz AHF w 110koni

turbo wieksze pasuje z ARL

Opublikowano

ASV badz AHF w 110koni

W pierwszych modelach toledo II były AFN mój brat ma, Ale wydeje mi się ze to tylko pierwszy wysyp w 99 roku był. 2001 juz nie miały AFN.

Opublikowano

ASV badz AHF w 110koni

W pierwszych modelach toledo II były AFN mój brat ma, Ale wydeje mi się ze to tylko pierwszy wysyp w 99 roku był. 2001 juz nie miały AFN.

co ty piszesz kolego w zyciu

Opublikowano
  • Autor

Kolejne sprostowanie, przy wyborze silnika w profilu, nie było ASV wiec wybrałem najbardziej zbliżony czyli AFN ;( już poprawiłem to inaczej wpisując, nikogo nie chciałem wprowadzic w błąd, dzieki za w/w podpowiedzi.

Opublikowano

ASV badz AHF w 110koni

co ty piszesz kolego w zyciu

Może foto wklejki z bagażnika chcesz?? sam koleś w Ic mi powiedział o tym ze w 99r toledo II miał afn.

Opublikowano

Kolega mcryb1 juz zdecydowal sie ze ma silnik ASV i teraz jest pytanie. Czy turbo z ARL bedzie pasowac na zasadzie wyjmij stare wloz nowe. Czy jednak czekaja go jakies przerobki.

Mysle ze chyba jednak nic z tego (IC, soft, itd), gdyz jak czytalam silnik ARL to 150 PS.

Mysle ze poniewaz sa to jednak inne silniki niz w Audi koledze mcryb1 trudno bedzie tu na forum uzyskac odpowiedz.

Ale polecam koledze mcryb1 lektury na google np. turbo ARL

Lub np. link http://www.tdi-tuning.pl/forum/viewtopic.php?p=10507

Lub link wlasnie o zmianie turbo z ASV na ARL, ale to wlasnie tylko forach Seata.

http://cordobaklub.pl/forum/viewtopic.php?p=42334&sid=31cb062a8ae50e022d7b2135e03a1f12

Mysle ze pomoglam duzo i wiecej juz nie bedziemy na forum Audi mogli koledze pomoc.

Moderator rozwazy czy watek nadeje sie do zamkniecia.

Pozdrawiam Dana :)

Opublikowano
  • Autor

Witam, gdy wutargałem turbine, okazało sie że tylko gruszka jest zapieczona, wiec małe piwo i zamiana turbiny na większą narazie zostaje zaniechane, dzięki wszystkim za pomoc, a moderatora prosze o usunięcie tego wątku, pozdrawiam

Opublikowano

Powodzenia mcryb1, milo bylo cie goscic. :hi:

Pozdrawiam :)