Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Zapala się kontrolka BPS - kontrolka katalizatora ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jutro z samego rana wyjeżdżam oglądać samochód. Nagle dostałem telefon, że w aucie zapala się kontrolka BPS kontrolka katalizatora ( zapchanego ? ) Coś takiego mi człowiek tłumaczył przez telefon. Co to takiego i jak to poważna sprawa ? Nie miałem wcześniej styczności z takim błędem ? Jaki jest koszt szacunkowy naprawy i co należy zrobić ? Sprzedający twierdzi, że to nic poważnego. Dla mnie to sprawa śmierdząca. Mogłem pomylić oznaczenia bądź źle je usłyszeć.

Opublikowano

google->DPF

Opublikowano

Dziękuję za podpowiedź :)

Samochód ma niby to 95 tys przebiegu, możliwe to, że to filtr cząstek stałych się zapchał ?

Opublikowano

W Renówce potrafił przez niecałe 15000 sie zapchać. Możliwe że ktoś jeżdził po mieście "jak emeryt" i masz zapchanego DPF-a

Opublikowano

Dziękuję za podpowiedź :)

Samochód ma niby to 95 tys przebiegu, możliwe to, że to filtr cząstek stałych się zapchał ?

możliwe jeżeli był eksploatowany na krótkich dystansach w mieście, samo zapalenie kontrolki jeszcze nic nie wróży ale zbyt częste zapalanie może zwiastować koniec dpf

Mi sie zapaliła przy 156 tys , przed wczoraj chciałem wypalić chwasta ale nie możliwe było osiągnąc temperatury 700 stC , ganiałem autostradą na 3-4-5-6 biegu max 550 stC czy to normalne ?

postępowałem wg http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=55260

i co dziwne w bloku "MVB 070,1: Regeneracja Status (xxxxxxx1 = Normalna Regeneracja , xxxxxx1x = Przymusowa Regeneracja) " były same zera również na całym kanale 70 też same zera , czy mam dziwny samochód :) ? czy tak ma być ?

Opublikowano

kolego mam dokladnie taki sam silnik jak masz w opisie BRE pije ci olej ?