kukems Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Witam, Mam problem z ksenonami, zaczęły mrugać, ktoś mi powiedział że zużyte żarniki, nie pasował mi fakt mrugania jedynie przy włączonym silniku. Wymieniłem żarniki i jest to samo, alternator był wymieniany i po wymianie też to się działo. Mruganie jest równomierne, widać też skoki napięcia przy włączonym oświetleniu wewnętrznym.
abdul81 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 jak masz od kogo to przełóż przetwornice... ale swoja drogą dziwne ze widać spadek napięcia w oświetleniu wnętrza samochodu to tak jak by regulator napięcia... a ten alternator na 100% był dobry?
wijar Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Chętnie wezmę od Ciebie te przetwornice. Pozdrawiam.
luklago Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Witam, podpinam się do tematu, tylko u mnie zaczęła mrugać jedna lampa/ksenon, nie raz jak jadę w nocy to świecie kilkanaście minut, mrugnie raz, albo mruga przez 5-10sekund, zgaśnie na kilka sekund i znowu włączy się . Co to może być?
kukems Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Przepraszam, że dopiero teraz odpisuje, nie było mnie. Generalnie raczej nie są to przetwornice, tylko regulator napięcia, bo oświetlenie wew. też mruga, a ksenony na wyłączonym silniku nie mrugają, dopierdo po włączeniu silnika zaczyna się lekkie pomrugiwanie, jak podkręce obroty to widać że mruganie ustaje albo zaczynają bardzo szybko mrugać tak że oko nie jest w stanie tego wychwycić (prąd zmienny ?) Jak mogę sprawdzić czy to regulator
Arek956 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 A skąd ta pewność że to nie wina przetwornic? A przy okazji masz u siebie ori Ksenony czy Hid-y?
Rekomendowane odpowiedzi