Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] kod do radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wie ktos gdzie moge znalesc kod do swojego radia?

jest gdzies w ksiazce serwisowej?

wiem ze moze je rozkodowac ale trzeba je wyciagnac a ja nie mam wyjmakow

radio audi concert II

Opublikowano

Ogólnie kod do radia masz wpisany na dodatkowej kartce która umieszczona jest w instrukcji obsługi radia,poszukaj u siebie w dokumentach może masz taką lub gdzieś zapisany czterocyfrowy kod,czasami też niektórzy zapisują na radiu ale do tego potrzebujesz wyjmaki popytaj może ktoś z twojej okolicy posiada, ja jakiś czas temu kupowałem od kolegi Bunshee z forum i naprawdę warto je polecić,używałem je też do symphony II.

Opublikowano

przelecialem cala ksiazke z radia i nic tam nie znalazlem ;/

no wiec zostaja tylko wyjmaki i spisac nr seryjny.

no bo jak odlacze aku to bede mial problem z tym dlatego tez pytam ;)

Opublikowano

Rozumiem ze radio masz nie zablokowane i chcesz odłączyć akumulator? jeśli tak to jak odepniesz tylko klemę minus to wszystko w pamięci auta pozostaję natomiast jak chcesz wymienić aku to zrób podtrzymanie pamięci podłączając inny aku za pomocą kabli albo są takie urządzonka do podtrzymania pamięci które zapamiętują zapisane kody, dawki paliwa itp. szkoda że mieszkasz daleko bo mam takie i można by było bezpiecznie wymienić aku.

Opublikowano

Rozumiem ze radio masz nie zablokowane i chcesz odłączyć akumulator? jeśli tak to jak odepniesz tylko klemę minus to wszystko w pamięci auta pozostaję natomiast jak chcesz wymienić aku to zrób podtrzymanie pamięci podłączając inny aku za pomocą kabli albo są takie urządzonka do podtrzymania pamięci które zapamiętują zapisane kody, dawki paliwa itp. szkoda że mieszkasz daleko bo mam takie i można by było bezpiecznie wymienić aku.

jest nie zablokowane radio

nie chce odlaczac aku

no ale wiesz jak to jest rozladuje sie akumolator albo szlag go trafi i pozniej nie bede mial kodu a tak poki co to mysle powoli zeby jakos go skolowac zawsze lepiej miec niz pozniej jezdzic bez radia

Opublikowano

Ostatnio czytałem na forum w wątku odłączenie aku a reset komputera że ktoś odłączał aku i radio mu się nie rozkodowało ale wiesz to już ryzyko że jednak się zablokuje, co do rozblokowania to za 50-100 można rozkodować radio ale tak jak ci wcześniej pisałem dużo osób zapisuje pin na obudowie radia więc warto najpierw sprawdzić

Opublikowano

No właśnie też chciałem o to zapytać, od czego to zależy, że się radio zakoduje. Też nie mam kodu do Concerta, ale grzebiąc przy alternatorze rozłączyłem aku. Po podłączeniu radyjko gra i nic się nie rozkodowało ... :blink:

Opublikowano

No właśnie też chciałem o to zapytać, od czego to zależy, że się radio zakoduje. Też nie mam kodu do Concerta, ale grzebiąc przy alternatorze rozłączyłem aku. Po podłączeniu radyjko gra i nic się nie rozkodowało ... :blink:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=183408.msg2151860#msg2151860

--

Pozdrawiam.

Sławek