franek84 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 wiem koledzy że było na forum ale pilnie auta potzrebuje i czy jest jakiś sposób na chwile zatamować wyciek? cieknie jakies 4 cm za zakuciem przy pompie wspomagania i myśle czy jak by to obciąć i zakuć na nowo tylko krotszy będzie czy będzie ok? może ma ktos do sprzedania taki wąż ?? jeszcze prośba o nr części orientuje się ktoś >? pozdrawiam i dzięki wielkie za wszelkie info p.s. myślałem żeby go rozciąć w tym miejscu , kupić łącznik metalowy rur gumowych i na opaski skręcić przejdzie ? jak myślicie?
IDUAL Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Wąż elastyczny od pompy do przekładni kierowniczej 8D1 422 893 AE. Wiem że w miejsce pękniętego węża ciśnieniowego od turbo robiono taki myk że rożcinano węża i wstawiano rurę metalową i ściskano objemkami i działało wiec może i w tym wężu tak sie da zrobić.
Kabar Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 To podjedź do punktu gdzie zakuwają węże hydrauliczne. Powinni spokojnie wymienić ten kawałek węża i zakuć na nowo końcówki. Wg mnie pewniejsze rozwiązanie niż kupowanie używki.
franek84 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2011 ma ktos może jakies foto takiego węża co u mnie lub szkic z etki? bo dziś zamówiłe ale od B4 1Z i widze że może byc problem te zwoje węża są troche inaczej ułożone ;( długość pasuje jak myslicie podejdzie?
Rekomendowane odpowiedzi