Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Komunikat FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam koledzy mam taki mały problem dojeżdżam do pracy do austri , w trasie zaswieciła mi sie informacja na FIS na czerwono coś o hamulcu jak przyhamowalem to zgasło i wiecej przez 200km nic sie nie wyświetliło płyn hamulcowy w normie , w piątek wracam do kraju nie chciałbym mieć jakieś niespodzianki po drodze co to mogło być :mysli:

Opublikowano
  • Autor

niestety nie to trwało 2 sek ale mi się wydaje że tylko są dwie obcje poziom płynu ale płyn jest w normie albo niesprawnośc halulca ale wszystko jest ok wszystko hamuje jak nalezy wiec dlaczego taki komunikat wzskoczył

Opublikowano

poziom płynu sprawdziłeś?

Opublikowano

niedawno miałem podobnie - pierwsze na FIS-ie "hamulce" a później kontrolka ABS i ESP- po wymianie aku i włącznika stopu już nie widzę podobnych objawów. Może aku słabnie? Kontrolki ABS i ESP to na pewno była wina tego włącznika, co do "hamulców" obstawiam aku , gdyż jak jest słaby to właśnie tak informuje.

Opublikowano

niedawno miałem podobnie - pierwsze na FIS-ie "hamulce" a później kontrolka ABS i ESP- po wymianie aku i włącznika stopu już nie widzę podobnych objawów. Może aku słabnie? Kontrolki ABS i ESP to na pewno była wina tego włącznika, co do "hamulców" obstawiam aku , gdyż jak jest słaby to właśnie tak informuje.

Miałem akumulator taką padakę, że podczas odpalania silnika zegarek w liczniku się resetował, a podczas jazdy żadnych błędów nie wywalało. :naughty:

Opublikowano
  • Autor

aku wydaje mi sie ok kreci spoko ma nie cale 2 lata[br]Dopisany: 31 Sierpień 2011, 22:01_________________________________________________jutro jade w trase do domu mam nazieje ze nic sie nie bedzie dzialo[br]Dopisany: 01 Wrzesień 2011, 22:22_________________________________________________witam poruszam znowu mój problem wczoraj wracałem do domu po 200km znowu pojawił sie ten komunikat na fisie 4 razy pisało tylko sam hamulec po niemiecku i to kułko znak hamulca na czerwono i dodatkowo ten mały znaczek od ręcznego hamulca . A na dodatek wszystko jest ok auto śmiga , czy może miał ktoś taki problem proszę o pomoc :embarrassed:

Opublikowano

Podlacz sie pod vag i sprawdz bledy :hi: U mnie tak sie objawial padajacy akumulator.