Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Czy nie jest zamieniony licznik ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pytanie, jak sprawdzić czy mam orginalny, nie zamieniony lub wymieniony licznik (zestaw wskaźników) ? :kox:

Vagiem testowałem i w okienku EXTRA otrzymałem:

Ident - NR Wegfahr inny niż numer nadwozia VIN (14 znaków a nie 16).

Powód poszkuiwań: Chęć spawdznia przebiegu.... :blink:

Wskazniki - blok 004 mam 19750 mileage natomiast w bloku 002 jest 173620 km :blink:

Pozdrawia

SZYCHA

Opublikowano

Witam,

Pytanie, jak sprawdzić czy mam orginalny, nie zamieniony lub wymieniony licznik (zestaw wskaźników) ? :kox:

Vagiem testowałem i w okienku EXTRA otrzymałem:

Ident - NR Wegfahr inny niż numer nadwozia VIN (14 znaków a nie 16).

Powód poszkuiwań: Chęć spawdznia przebiegu.... :blink:

Wskazniki - blok 004 mam 19750 mileage natomiast w bloku 002 jest 173620 km :blink:

Pozdrawia

SZYCHA

Sprawdź kody serwisu czy wszystkie są takie same.

Opublikowano

Ale nawet gdybyś miał zmienione liczniki to przebieg nie jest zapisywany w licznikach tylko w kompie samochodu więc zmian licznika nic nie daje co do przebiegu :no:

Opublikowano

kody serwisu się różnią :disgust:,

ale ABS też ma inny kod serwisu w porównaniu z silnikiem i centralnym zamkiem,

Dzikei jest to jakiść ślad ale czy można poczymś jeszcze wniaoskowąć i dlaczego mam inny numer nadawozia (czy to co uzyskuje się w VAGu - opcja wskazniki jest nr nadwozia) ? :kox:+ :kox:

Opublikowano

czesc, Tosik i tu sie mylisz, to prawda ze jest zapisywany z ECU przebieg ale nie jest on pokazywany w zegarach. U mnie po zmianie licznika mam przebieg o 100.000 mil mniejszy. fajnie ze tak jest ale nie jestem z tego powodu zadowolony bo mozliwe ze na przegladzie bede mial problem. Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

czesc, Tosik i tu sie mylisz, to prawda ze jest zapisywany z ECU przebieg ale nie jest on pokazywany w zegarach. U mnie po zmianie licznika mam przebieg o 100.000 mil mniejszy. fajnie ze tak jest ale nie jestem z tego powodu zadowolony bo mozliwe ze na przegladzie bede mial problem. Pozdrawiam Jocker01

do góry można zmienić stan licznika vagiem, bo np jak CI w aso wymienią licznik na nowy to potem programuja stan ze starego licznika :wink4:

Opublikowano

no wlasnie tylko jak przypisac prawdziwy przebieg do zegarow?? pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

widzę, że nie tylko mnie gryzie ten temat :>,+ :kox:

A co z numerem licznika czy powinien być taki sam co numer VIN ?

Sterownik silnika czy jest gdzieś opisany sposób aby mu się przyjrzeć od strony VAG`a ? (nie chodzi mi o logi, lecz dane jakie ma w sobie)

Pozdrawia

SZYCHA

Opublikowano

Do zmiany przebiegu są inne interfejsy ale linku nie będę wrzucał bo takie rzeczy powinny być zakazane przez Prawo

Opublikowano

czesc, skoro vagiem tego nie zrobie, to nie bede sie tym bardzo przejmowal, i tak auta chyba nie bede sprzedawal :D Pozdrawiam Jocker01