Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BRB] Przegląd 200000km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

moje A4 przekroczyło 200000 km, chciałbym mu zafundować obsługę. Pomyślałem, że podjadę do ASO, zapłacę 2-3 stówy, zrobią mi full badanie + weryfikacja historii serwisowej auta i finalnie dostanę wydruk zgodnie z którym mój zaufany mechanik zrobi mi robotę. A tu nie tak prosto...mogą mi zrobić jedynie podstawowe badanie techniczne lub full przegląd/obsługę Poniekąd ich rozumiem...gdyby napisali, że nie trzeba robić rozrządu a za tydzień pęknie pasek, to złośliwy podałby ich do sądu żądając odszkodowania.

Pytanie moje jest następujące. Co ASO zaleca zrobić w swoim aucie przy tym przebiegu? Na co powinienem zwrócić uwagę? Wydaje się, że rozrząd+pompa wody...był zrobiony 116692km Ostatni przegląd/obsługę auto przeszło 2010-10-12 w ASO w Holandii i wymienione zostało:

przeglad.jpg

Dzięki za pomoc!

Opublikowano

Jestem w podobnej sytuacji, z tym że robiłem rozrząd zaraz jak kupiłem auto, mimo zapewnień że był robiony i sprawdzeniu w historii.

Orientuje się ktoś ile można zapłacić w ASO za przegląd przy 200tys km ?

I czy to jest duży przegląd ? Może ktoś spojrzeć w polską książkę ser. ?

Opublikowano

no wlasnie rozrzad miales robiony przy 116 i juz przy 200 bedziesz robil ponownie ?

Opublikowano

A jakieś inne sprawy oprócz rozrządu, które też rzadko sie robi ?

Ma ktoś książke po polsku żeby zobaczyć ?

Opublikowano

A jakieś inne sprawy oprócz rozrządu, które też rzadko sie robi ?

Ma ktoś książke po polsku żeby zobaczyć ?

własnie ją zakupiłem ,polecam http://allegro.onet.pl/audi-a4-b6-b7-2000-2008-ksiazka-napraw-instrukcja-i1877683349.html