Opublikowano 19 Lutego 200818 l witajcie w końcu zdecydowałem sie na zamontowanie automatycznego domykanie elektrycznych szyb. w związku z tym zaopatrzyłem sie w sterownik Unster dokopałem sie do wszystkich przewodów przy podstopnicy, zidentyfikowałem przewów na który należy podac masę aby szybki poszły w górę brakuje mi jednego przewodu posiadam oryginalny autoalarm. brakuje mi przewodu na którym pojawiałby sie impuls (moze być + lub -) który uruchamiałby przekażnik unster gdzie znajduje sie centralka radiowa od alarmu z której wychodzi sygnał na pompę zamka istnieje możliwść pobrania impulsu z pompy ale nie chciałem ciągnąć przewodu przez całe auto aby uzyskać jeden sygnał może ktoś z kolegów już przerabiał ten temat i może mi coś doradzić
Opublikowano 19 Lutego 200818 l w audi jest s terowanie na przemian +/- musisz poszukać centralki alarmu (spróbuj na słuch gdzie pstrykają przekaźniki) i podepnij się do alarmu bo alarm do instalacji pompki na pewno jest podłączony przez adapter
Opublikowano 19 Lutego 200818 l Autor w audi jest s terowanie na przemian +/- musisz poszukać centralki alarmu (spróbuj na słuch gdzie pstrykają przekaźniki) i podepnij się do alarmu bo alarm do instalacji pompki na pewno jest podłączony przez adapter pytanko gdzie znajduje sie seryjny alarm a A4
Opublikowano 19 Lutego 200818 l jak oryginał to w module komfortu (pisałem o dokładanym alarmie) to jednak pokombinuj przy słupku drzwi kierowcy kabelek koloru zielono/niebieski lub żółto/niebieski impuls na przemian plus/minus jest to kabelek od sterowania pompki.
Opublikowano 19 Lutego 200818 l Autor bardziej bi mi zależało na zlokalizowaniu centralki autoalarmu sprawdziłem cały boczek w nadkolu i nigdzie nie pojawia sie inpuls + ani - w czasie zamykanie samochodu pilotem
Opublikowano 19 Lutego 200818 l centralka nie występuje osobno jest razem z modułem komfortu.a kabelek na pewno jest w wiązce wychodzącej z drzwi kierowcy.
Opublikowano 20 Lutego 200818 l Autor ok w takim razie oryginalny alarm jest przy pompie w prawym nadkolu czy odbiornik fal radiowych z pilota tez tam jest ?? a oryginalna syrenka gdzie sie znajduje, bo na słuch wydaje mi sie ze w lewym nadkolu
Opublikowano 20 Lutego 200818 l Etka pokazuje tylko dwa sterowniki które wchodzą w skład ori alarmu. Sterownik Immobilizera i sterownik czujnika poruszenia. Masz ori auto alarm i zapewne elektryczne szybki. Masz też pilota w kluczyku?? Jeśli tak to możesz sobie przecież włączyć domykanie z kluczyka. Wystarczy zakodować sterownik.
Opublikowano 20 Lutego 200818 l Autor Etka pokazuje tylko dwa sterowniki które wchodzą w skład ori alarmu. Sterownik Immobilizera i sterownik czujnika poruszenia. Masz ori auto alarm i zapewne elektryczne szybki. Masz też pilota w kluczyku?? Jeśli tak to możesz sobie przecież włączyć domykanie z kluczyka. Wystarczy zakodować sterownik. tak, mam zaprogramowane z kluczyka, tylko chcę aby każdorazowo po zamknięciu drzwi pilotem moduł sam sprawdził czy trzeba zamknąć okna a w tej chwili muszę przytrzymać przycisk na pilocie aby sie szyby zamykały jeślli masz dostęp to Etki to napisz mi gdzie znajdują sie te dwie centralki
Opublikowano 21 Lutego 200818 l Sterownik Immo gdzieś wkomponowany pod konsole środkową. Sterownik czujnika poruszenia auta pokazuje w bagażniku pod podłogą Nie wiem jak zdjęcie skopiować z Etki. Jakbym wiedział wkleiłbym ci je. Pozdro.