karol1 Opublikowano 8 Września 2011 Opublikowano 8 Września 2011 Witam na przegladzie zobaczylem wyciek miedzy silnikiem a skrzynia to jest olej silnikowy i na bank nie saczy sie z gory silnika. Skrzynia automat multi co trzeba zrobic?
darkle Opublikowano 9 Września 2011 Opublikowano 9 Września 2011 Jeśli na pewno z silnika to niestety trzeba wyjmować skrzynię i do wymiany zimmering wale korbowym.
domjenick Opublikowano 9 Września 2011 Opublikowano 9 Września 2011 przetrzeć szmatką miejsce,gdzie jest olej i obserwować,może to tylko uszczelka pod pokrywa zaworów
Lu-Gi Opublikowano 9 Września 2011 Opublikowano 9 Września 2011 Jeśli na pewno z silnika to niestety trzeba wyjmować skrzynię i do wymiany zimmering wale korbowym. Jeśli góra silnika jest sucha to niestety ale do wymiany masz zimmering jak kolega wyżej napisał, jeszcze z miski moze sie sączyć ale to już chyba mniej prawdopodobne.
Rafal-L Opublikowano 9 Września 2011 Opublikowano 9 Września 2011 ja tez jakis czas temu mialem all zalane okazalo sie ze polksiezyc na uszczelce pod pokrywa zaworow nie trzymal, zmienilem uszczelke i cacy
Lu-Gi Opublikowano 9 Września 2011 Opublikowano 9 Września 2011 Ale tutaj kolega zaznaczył ze nie sączy sie od góry,więc tylko uszczelniacz na wale pozostał lub miska
karol1 Opublikowano 9 Września 2011 Autor Opublikowano 9 Września 2011 więc uszczelniacz na wale juz ktos to przerabial i jak to skrzynie trzeba zdejmowac ?
Lu-Gi Opublikowano 10 Września 2011 Opublikowano 10 Września 2011 musisz wyjechac skrzynią potem sprzęgłem i kołem zamachowym, aż bedziesz miał dostep do uszczelniacza.
karol1 Opublikowano 10 Września 2011 Autor Opublikowano 10 Września 2011 dzieki od poniedzialku zaczynam
kamilek161290 Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 ja mialem to samo i to byla uszczelka pod klawiaturą i zimering gdzies kolo glowicy czy cos..
Wandej Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 ja tez jakis czas temu mialem all zalane okazalo sie ze polksiezyc na uszczelce pod pokrywa zaworow nie trzymal, zmienilem uszczelke i cacy u mnie to samo 100zl szmacisko kosztuje Jutro wymiana
Rekomendowane odpowiedzi