Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wykonanie maski otwieranej na szybe :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na moje przemyślenia tego gadżetu to też jestem zdania że to zwykłe ramiona a nie siłowniki. Dłuższy dajemy bliżej szyby, krótki na przód (widać że jest łamany)Ktoś musiał by prototyp zrobić i wyliczyć jak rozmieścić te ramiona. A zamknięcie po dobrym wyliczeniu rozmieszczenia ramion powinno zostać zwykłe :/ chyba...

http://mapet-tuning.com/wasze/neon/index.htm

Oto więcej zdjęć

czyli myślisz podobnie jak ja,

a dodatkowo ramiona są połaczone sprężynką co zapewnia otwieranie bez użycia większej siły

Image5.jpg

Opublikowano

ja jestem zdania że to siłowniki i można je zamontować normalnie, dłuższe siłowniki zamontować bliżej osi auta a krótsze przy krawędzi maski i tym sposobem będą się składać koło siebie siłowniki bo widzi mi się jak się tak przyglądam temu zdjęciu że i tam jest tak zrobione jedynie podpory dla siłowników trzeba by zrobić bo wiadomo że orginały są inne no i zamki najlepiej na zewnątrz na klamry dwa przy szybie i jeden z przodu. Jednak to tylko spekulacje więc możliwe są jakieś błędy które wymagają weryfikacji i burzy mózgu

Opublikowano
http://www.chromy.pl/go.htm - tam masz w stylizacji: Flip trunk , split hood . Może te zestawy da sie skonfigurować aby maska wchodziła na szybe :)
Opublikowano

Zrobiłem małe doświadczenie <lol2> Kartka papieru pozaginana aby była twarda (maska), 4 wykałaczki (ramiona).

Wnioski: Przednie ramiona to chyba zwykłe ramiona, zaś tylne (bliżej szyby) To ramiona rozciągane :)

I przy moim pozostanę :P Chyba że ktoś poda mi lepsze przykład poparty czymś :)

Opublikowano
  • Autor

Tylnie rozciagane (siłowniki) lub łamane w połowie ;)

Opublikowano
  • Autor

Ja sie wezme za to zaraz po remoncie silnika :) Dorobie sobie z kątownika szyne i bedze wiercił w nim az sie ustali jak maja isc ramiona... zastanawiam sie tylko jak mi sie to zmiesci pod maską ;) I nad tym jak otwierac ewentualnie drugi zamek na grodzi silnikowej :)

Opublikowano

Nosb, ja proponuje ci wytargać mechanizm z jakiejś kanapy, ...Ona też jest rozkładana. Może ci podpasuje :polew:

:wink4:

Opublikowano
  • Autor

Mam za domem jakąs gnijącą ... Kto wie ... :decayed::naughty:

Opublikowano

3000787 - gg do gościa od Neona

Opublikowano

jak ktoś zainteresowany z nim pogada to napiszcie jak to zrobione jest

Opublikowano
  • Autor

Ja z nim pogadam ;) O ile bedzie skory udostepnic info to napisze co i jak ;) Tylko ze jutro juz bede go meczył :)

pet3r dzieki za nr ;)