Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Problem ze schowkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie to samo, bardzo wolno opada klapka schowka, ktoś podpowie co zrobić/ jak to naprawić?

Opublikowano

Panowie w WARSZTAT - ZRÓB TO SAM macie 2 tematy (w tym jeden podpięty) opisujący problem ze zdjęciami... proponuję wyciągnąć tłoczek (ściągamy zawleczkę i wyciągamy go w położeniu pionowym - o ile dobrze pamiętam) i nasmarować gumę która w środku się znajduje... można też jej zrobić kuku w postaci dziurki i zamontować...[br]Dopisany: 03 Czerwiec 2009, 20:50_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_schowek_pekajacy_zawias_rozwiazanie_problemu_by_fantastic-t76148.0.html

tu macie ten drugi temat... bo podpięty znajdziecie na szczycie działu...

tłoczek oczywiście można wyciągnąć bez wyciągania schowka... wystarczy zdjąć boczek (ten co przylega do drzwi)

i nie używać schowka dopóki nie naprawicie !!! bo będzie o wiele więcej roboty...całość dotyczy zarówno B6 jak i B7...

Opublikowano

Panowie w WARSZTAT - ZRÓB TO SAM macie 2 tematy (w tym jeden podpięty) opisujący problem ze zdjęciami... proponuję wyciągnąć tłoczek (ściągamy zawleczkę i wyciągamy go w położeniu pionowym - o ile dobrze pamiętam) i nasmarować gumę która w środku się znajduje... można też jej zrobić kuku w postaci dziurki i zamontować...[br]Dopisany: 03 Czerwiec 2009, 20:50_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_schowek_pekajacy_zawias_rozwiazanie_problemu_by_fantastic-t76148.0.html

tu macie ten drugi temat... bo podpięty znajdziecie na szczycie działu...

tłoczek oczywiście można wyciągnąć bez wyciągania schowka... wystarczy zdjąć boczek (ten co przylega do drzwi)

i nie używać schowka dopóki nie naprawicie !!! bo będzie o wiele więcej roboty...całość dotyczy zarówno B6 jak i B7...

dzięki grazny,jutro zabawa....

Opublikowano

No chyba ze komus nie chce sie bawic w rezanie schowka (kiedy juz zawias peknie), to mozna jechac do ASO i mili Panowie za 675 PLN brutto wymienia schowek na funkiel nowke nie smigany :kox:

Opublikowano

Nie ma co smarowac amortyzatorka - pomaga na chwile

Lepiej go wymienić - na nowy z ASO - cena ok. 70 zł

Naprawa pękniętego zaczepu jest możliwa ole wygląda nieestetycznie :(

Po zakupie nowego amortyzatorka proponuje czesciej go otwierac - wtedy amortyzatorek sie nie "zastanie"

Opublikowano

Nie ma co smarowac amortyzatorka - pomaga na chwile

Lepiej go wymienić - na nowy z ASO - cena ok. 70 zł

Naprawa pękniętego zaczepu jest możliwa ole wygląda nieestetycznie :(

Po zakupie nowego amortyzatorka proponuje czesciej go otwierac - wtedy amortyzatorek sie nie "zastanie"

albo zrobić dziurkę w gumce tak jak to w jednym z tematów... też chyba niezły pomysł.

Opublikowano

Dziurka nie pomaga tłoczek za szybko opada. Już nie jest jak fabryczny.

Ja u siebie smarowałem, robiłem dziurki i inne cuda. Teraz tylko się nadaje do wymiany.

Ale rzadko używam więc cieszę się że chociaz swiatło świeci.

Lepiej wymienić 60 zl nie majątek.

A co do wymiany schowka uważam że nie ma sensu bo nowy zawias nawet przy sprawnym tłoczku też może szlag tarafić

bo po prostu kiepskie te zawiasy. Lepiej zrobić to raz a porządnie.

Co do estetyki to już zależy od konkretnej roboty. U niektórych nie widać żeby było coś ruszane a zawias pancerny.

Opublikowano

Czuwajcie.

Byłem ze zdjęciami, zamieszczonymi na forum przed kilku miesiącami (czołem bijąc dziękuję), u mechanika. Naprawił przepięknie - wymienił tłoczek, zaczarował, zamyka się. Zaraz potem zaczęło mi wsio stukać (nawet na, k...a, równej drodze). Zapłaciłem koło stówy, ale wartałoby się zastanowić - nie domykał mi się schowek, teraz stuka, trzeszczy jakby cały plastik nad schowkiem. Majster musi być rzetelny, albo, jak autor posta radził - samemu zrobić.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czuwajcie.

Byłem ze zdjęciami, zamieszczonymi na forum przed kilku miesiącami (czołem bijąc dziękuję), u mechanika. Naprawił przepięknie - wymienił tłoczek, zaczarował, zamyka się. Zaraz potem zaczęło mi wsio stukać (nawet na, k...a, równej drodze). Zapłaciłem koło stówy, ale wartałoby się zastanowić - nie domykał mi się schowek, teraz stuka, trzeszczy jakby cały plastik nad schowkiem. Majster musi być rzetelny, albo, jak autor posta radził - samemu zrobić.

Tak to jest wlasnie z takimi naprawami. Ja sie nie bawiłem - kupiłem schowek i amortyzatorek i mam spokój. Najlepiej otworzyc schowek raz dziennie zeby amortyzatorek mial szanse sie porszac - wtedy dluzej nam posluzy

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Koledzy opiście jak ten schowek wymontować i amortyzatorek wymienić. I czy trzeba go wogule wymontowywać. A i światło w schowku przestało świecić ten opadający schowek ma na to wpływ czy szukać innej przyczyny?

Opublikowano
  • Autor

Koledzy opiście jak ten schowek wymontować i amortyzatorek wymienić. I czy trzeba go wogule wymontowywać. A i światło w schowku przestało świecić ten opadający schowek ma na to wpływ czy szukać innej przyczyny?

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_schowek_problemy_pekajacy_zawias_rozwiazanie_problemu-t26422.0.html
Opublikowano

No chyba ze komus nie chce sie bawic w rezanie schowka (kiedy juz zawias peknie), to mozna jechac do ASO i mili Panowie za 675 PLN brutto wymienia schowek na funkiel nowke nie smigany :kox:

675 PLN brutto? Coś tanio jak na ASO. Ja uzywany kupiłem prawie za 400 PLN. Sprawdzając w sklepie http://sklep.gajos.com.pl/sklep/ schowek kosztuje brutto 837 PLN. A gdzie jeszcze tłoczek? W ASO Gajewska (Warszawa) pod koniec sierpnia dałem za nowy tłoczek 95 PLN).

Opublikowano
  • Autor

675 PLN brutto? Coś tanio jak na ASO. Ja uzywany kupiłem prawie za 400 PLN. Sprawdzając w sklepie http://sklep.gajos.com.pl/sklep/ schowek kosztuje brutto 837 PLN. A gdzie jeszcze tłoczek? W ASO Gajewska (Warszawa) pod koniec sierpnia dałem za nowy tłoczek 95 PLN).

bo ceny poszły ok 20 % w górę
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kurcze i mi też poszedł w cholerę ten zawias zasrany .... :kwasny:

Opublikowano

To ja mój schowek zakluczam i nie tykam tak będzie najlepiej :decayed: od ponad roku cięzko chodzi ale zawias jeszcze mam cały i mam nadzieje ze tak zostanie.

Przy otwieraniu nie dociskam drzwiczek zeby się szybciej otwarły tylko czekam te 5 sekund az same sie do końca otworż i wtedy zabieram co chce, tak chyba najlepiej dopóki zawias jest jeszcze cały. Poprostu bez nerwów :)