Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem ze sprzedajacym na allegro nie chce odebrac zwrotu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam problem i pytanie.Poniewaz kupilem towar uzywany na allegro,w aukcji pisalo stan bdb gwarancja,ale zawsze jeszcze wole sie upewnic i zadzwonic,sprzedajacy zapewnial mnie ze stan jest idealny,wypytywalem o rzecz,ktora akurat ukazala sie uszkodzona zapewnial ze idealnie wszystko jest .zdecydowalem sie na zakup.towar dotarl,ale zepsuty 100%.Wiec dzwonie odebral mowi ze do jutra zadzwoni i ew wysle drugi,lub jak nie to mam wysylac.Wyslalem paczka lezy tydzien na poczcie-za pobraniem wyslalem.Telefon odebral ze 2 razy zapewniajac ze odbierze.Nie odebral,szkoda ze tak daleko bo bym wzial paru kolegow i szybko bylaby sprawa zalatwiona,za towar paliwo i fatyge by zwrocil.Ale wracajac do tematu.Prosilbym o jakies wskazowki.Pozdrawiam

Opublikowano

zglos na razie do allegro, wszystkie zakupy są ubezpieczone..

Opublikowano

Proszę Was, zgłosiłem do allegro, bo nie dostałem wszystkiego co zamówiłem, a zapłaciłem za to. Ponad tydzień już trwa, bo pracownik allegro wysłał ostrzeżenie do sprzedającego. Napisałem, że ostrzeżenie nic nie da, że sprzedający nie planuje nawet wysłać mi tego czego nie otrzymałem, a wypisuje do mnie ciągle, bym usunął negatywa. To mi odpisują bym jeszcze dał czas sprzedającemu. Także obsługa allegro dla mnie nie jest skuteczna.

Opublikowano

taki niestety mają regulamin, który akceptujemy korzystając z allegro.. możesz jeszcze zgłosić na policje a nie wiem czy też nie każą czekać aż allegro zakonczy swoje "dzialania" w tej sprawie

Opublikowano

rzeczy licytowanej sprzedający może nie przyjąć takie ma prawo

w twoim przypadku może gra na zwłokę....

Opublikowano

musi przyjac bo dal mi gwarancje 14 dni zreszta w aukcji to samo pisze,od klikniecia przeze mnie towaru do otrzymania towaru minelo 2dni i od razu dzwonie ze cos nie tak.

Opublikowano

musi przyjac bo dal mi gwarancje 14 dni zreszta w aukcji to samo pisze,od klikniecia przeze mnie towaru do otrzymania towaru minelo 2dni i od razu dzwonie ze cos nie tak.

acha to zmienia postać rzeczy.

Na pieczątce masz datę nadania więc nie ma co się martwić