Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BAU] 2.5 TDI 180KM - ciezko pali na cieplym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie , brat moje mamy ma taki problem , w jego 2.5 TDI 180KM zaczal ciezko palic jak jest cieply , ale cieply jak auto stoi ok godziny.Haj odpalony zaraz po jezdzie pali od kopa jak zimny tak samo , tylko ja chwilke odczeka to zapala ciezko i z czarnym bakiem.

Macie jakies pomysly ? wiem ze logi , ale moze to jakas typowa usterka dla tego motoru.

Dzieki za pomoc.

Opublikowano

a Vag-iny nie masz? :mysli: :mysli: :mysli:

przyczyn takiego działania silnika moze byc kilkadziesiąt

czujniki, pompa, wtryski, przepływka i cholera wie co jeszcze

Opublikowano

Kolego nie chcę Cię zamartwiać ale na kilka znanych mi przypadków (oczywiście w starszych modelach 2,5TDI) takie zachowanie silnika oznaczało początek końca pompy wtryskowej.

Opublikowano

Mam takie same objawy, tylko bez czarnego bąka. Latem jest spokój co prawda, bo auto bardzo wolno stygnie. U mnie kończy się wtrysk sterujący. Kupiłem już nowy, mam uszczelkę, podkładki, oringi, wiem co i jak robić, ale nie mam czasu... Od przyszłego tygodnia powinienem mieć wreszcie trochę więcej luzu i pewnie zabiorę się za to i parę innych rzeczy, póki jeszcze jest ciepło. Jak zrobię to sam znać znać czy jest poprawa.

Przede wszystkim podepnij Vaga, sprawdź błędy i zrób logi, może coś się wyjaśni.

Pozdro!

Opublikowano
  • Autor

dzieki za rady , chetnie sie dowiem jak ci poszlo.<niestety nie mam jak zrobic logow bo to auto do ktorego nie mam za czesto dostepu i pytam grzecznosciowo.

Zna ktos jakiegos bardzo kumatego mechanika lub zaklada specjalizujacy sie w VAG w Krakowie ?

Opublikowano

Mam znajomego w KR który by to ogarnął.

Opublikowano

Nie jestem pewien ale sprawdził bym kąt wtrysku paliwa. Czasem w tych silnikach z większym przebiegiem wystarczyło go lekko przestawić i problem znikał.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Mam znajomego w KR który by to ogarnął.

masz jakis namiar ?

Nie jestem pewien ale sprawdził bym kąt wtrysku paliwa. Czasem w tych silnikach z większym przebiegiem wystarczyło go lekko przestawić i problem znikał.

czy ja wiem auto ma orginalne 138 tys.[br]Dopisany: 14 Wrzesień 2011, 13:11_________________________________________________Wymieniony czujnik temperatury ustawiony kat wtrysku problem zniknal a auto dostalo drugie zycie.Silniczek znow chodzi jak zloto.To tak dla potomnych.