Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVB] Wkładka zamka - jak wymienić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z wkładką zamka drzwi kierowcy, kupiłem auto z rozwaloną wkładką. zostało z niej 3/4 , kluczyk da rade wsunąć i ją przekrecić w koło. Jaki jest sposób na wymiane tej wkładki? odkreciłem śrubkę przy zamku na krawędzi drzwi , wsadziłem kluczyk kręciłem kręciłem ciągłem i nic. Jak się wyjmuje to ustrojstwo? jest jakiś sposób? i czy wkładka z jakiegoś vw albo skody pasuje do a4 b6? łatwiej takie znaleźć. co radzicie zrobić? nie ma jakiegoś tutoriala na forum ? szukałem szukałem i nic :( [br]Dopisany: 13 Wrzesień 2011, 21:53_________________________________________________jeżeli tam jest jakieś zabezpieczenie dodatkowe w środku to prosiłbym o fotki gdzie co i jak jeżeli ktoś posiada.

Opublikowano

nie wiem jak w audi ale w golfie 3 odkrecalo się tą śrubkę na krawędzi drzwi i po wsadzeniu kluczyka wszystko wychodziło, może masz pogięte zapadki zamka, i po wsadzeniu kluczyka nie chowają się i blokują zamek przed wyjęciem

Opublikowano
  • Autor

Też mi sie wydawało że wystarczy śrubke odkrecić jak w golfie, ale jest inaczej. Zdjąłęm tapicerke bębenek jest zabudowany plastikiem na 3 torxach ale dostęp jest makabryczny, może ktoś zna jakiś patent? Widocznie jest jakaś zawleczka na końcu bębenka która trzyma go. Ja już nie wiem jak to zrobić :P wezme chyba szlifierke i wytne blache na około klamki :decayed:

Opublikowano

rozwierć wkładkę, zaszpachluj, kup mechanizm otwierania drzwi z pilota i po problemie :P, ewentualnie zostaw tak jak jest i kup mechanizm

Opublikowano
  • Autor

hehe no chyba najlepsza opcja :) a tak serio to ponoć jakaś blaszka jest która trzyma klamke od środka ale nie wiem o którą chodzi, już mi ręce opadają z tą głupią klamką i wkładką[br]Dopisany: 14 Wrzesień 2011, 11:10_________________________________________________znalazłem zdjęcie z elsy i jest tam jakaś zasuwa którą sie przekręca, ale żeby sie do niej dostać potrzeba ściągnąć rame z szybą :shocked: W golfie 3 wystarczy śrubke odkrecić, a u nas prawie całe drzwi trzeba wykrecić ? :confused4:

Opublikowano

W b5 po lifcie zeby wyciągnąć klamke też musiałem cały podnośnik i ramke zdemontować, niestety wkładki mi sie nie udało wymienić bo jest jakby zaklepana :confused4: , zawleczka w b5 była poziomo po długości całej klamki trzeba było ją śrubokrętem przesunąć w lewo albo w prawo, juz nie pamiętam dokładnie, w B6 zawleczka wygląda tak samo.

Opublikowano

ja ostatnio z tym walczyłem. Próbowałem zdjąć klamkę od strony kierowcy... po godzinie poddałem się. Ta wsuwka jest raczej nie do ruszenia bez jakichś magicznych patentów z serwisu albo demontażu ramki a to już rozbrajanie całych drzwi. :wallbash:

Opublikowano

ostatnio wyciągałem wkładkę i wystarczy tylko odkręcić śrubkę.wkładka wychodzi razem z tym plastikiem który jest obok klamki.fakt że nie wychodzi to łatwo ale lekko można podważyć śrubokrętem przez szmatkę i wyjdzie.następnym razem wkładanie i wyciąganie to pikuś.myślę że brud i śniedź trochę przeszkadzają za pierwszym razem.zamek miałem sprawny,nie wiem jak będzie wychodzić gdy zamek jest grzebany.