adaczi Opublikowano 14 Września 2011 Opublikowano 14 Września 2011 Witam wszystkich imam takie pytanie ? gdyż posiadam audi a4 b6 1.8T gazownik założył mi taki rodzaj instalacji gazowej : Reduktor KME Zawór gazowy LOVATO WiELOZAWÓR TOMASETTO Jednostka sterowania STAG 4 WTryskiwacz gazu OMUL REG I chciałem się dowiedzieć czy jest to dobre połączenie do mojej audi ? bo nie znam się kompletnie na instalacjach gazowych
grzemo Opublikowano 15 Września 2011 Opublikowano 15 Września 2011 instalacja ok, jedynie wtryski bym dał lepsze, np hana. jak nie czujesz różnicy między pb i lpg to i regulacja jest ok
wojtek26 Opublikowano 15 Września 2011 Opublikowano 15 Września 2011 Napisz dokładnie jaki reduktor KME silver,gold ? Jeżeli masz Stag-a 4 plus to wystarczy jeżeli zwykłego Staga to moga sie pojawiac problemy ze składem mieszanki itp.
grzemo Opublikowano 15 Września 2011 Opublikowano 15 Września 2011 Wystarczy że podepniesz vaga i zerkniesz jakie masz korekty długie. Jeśli mieszczą się w przedziale -+5 to jest ok,
adaczi Opublikowano 15 Września 2011 Autor Opublikowano 15 Września 2011 reduktor kme silver wtryski gazu Listwa wtryskiwaczy OMVL REG Dream Fast 4 cylindrowa (zdjęcie) I co o tym sądzicie ?
grzemo Opublikowano 15 Września 2011 Opublikowano 15 Września 2011 Jeśli chcesz w prosty sposób sprawdzić lpg, bo pewnie nie masz waga,(przy lpg jest wskazane mieć, aby czasem nie jeździć na ubogiej mieszance co jest bardzo niedobre dla silnika) to sprawdzaj chwilowe spalanie dla poszczególnych czasów wtrysku. Czyli ustalasz sobie jakąś prędkość i przełączasz między pb a lpg i chwilowe spalanie powinno pokazywać identyczny wynik lub niewielka zmianę, i tak dla różnych prędkości.
83piotrek Opublikowano 17 Września 2011 Opublikowano 17 Września 2011 Zestaw jak zestaw, po skladzie widac ze ekonomiczny.... Mozna by sie pokusic o wymiane wtryskow. Dopytac o sterownik, bo stagow jest wiele.
kajzera Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 jeśli idziesz na ekonomie to ok , ale przydały by sie wydajniejsze wtryski
Grzybek_CK Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Ja te same wtryski mam w silniku AHL 1.6 8V 100KM i u mnie dają radę. Wcześniej miałem te same w Focusie 1.8 16V, też było OK. Ale wiadomo że wolnossący to nie Turbo i tutaj może być za słabo... Ale zanim podejmiesz jakieś decyzję odnośnie wymiany - to pojeździj, potestuj
pablosan Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Poczytaj i zapytaj o zestaw na "lpg-forum.pl"
Rekomendowane odpowiedzi