imothep Opublikowano 16 Września 2011 Opublikowano 16 Września 2011 Witam Serdecznie, Forum jest pełne opisów i dyskusji na temat doboru felg, opon i wszelkich uwag, ale pozwoliłem zamieścić ten post, ponieważ jeśli chodzi o te wszystkie parametry ET i inne jestem kompletnym betonem, który nie ogrania tych cyferek zdając się na Waszą pomoc. Przymierzam się do zakupu w przyszłym sezonie nowych felg oraz opon na lato. Pod uwagę wziąłem następujące modele: 1. http://moto.allegro.pl/17-vw-chicago-5x112-grafit-mat-passat-golf-i1809062735.html (ta mi się podoba najbardziej) 2. http://moto.allegro.pl/17nowe-alufelgi-5x112-audi-seat-vw-golf-passat-mat-i1819688391.html 3. http://moto.allegro.pl/felgi-17-5x112-audi-vw-passat-a4-a6-i1820225275.html No i teraz pytania do Was: 1. Czy felgi z definicji będą pasowały do A4 B6 FWD bez konieczności zakupu i instalacji dodatkowych elementów (dystanse?) 2. Jaką szerokość opony najlepiej wybrać? Pytam, ponieważ moja A4 ma bardzo miękkie i komfortowe zawieszenie i nie zależy mi na sportowych, drapieżnych wrażeniach. Pomyślałem o oponach 215/45R17 lub 225/45R17 - czy taki rozmiar jest właściwy i nic nie będzie obcierało przy skrętach, dołach i nierównościach? Z góry pięknie dziękuję za Waszą pomoc! Pzdr Rafał
pawel1380 Opublikowano 16 Września 2011 Opublikowano 16 Września 2011 1.Będą 2.225/45 to klasyka Wiesz ze to wszystko to chinskie felgi?
imothep Opublikowano 16 Września 2011 Autor Opublikowano 16 Września 2011 Chińskie...? Tego nie wiedziałem... A w jaki sposób odróżnić je od nie Chińskich?
soolek Opublikowano 16 Września 2011 Opublikowano 16 Września 2011 Chińskie...? Tego nie wiedziałem... A w jaki sposób odróżnić je od nie Chińskich? Chińskie zwane plasteliną czyli mało trwałe, generalnie nie polecane na forum. Wszyscy jeżdżą na ori. Tyle teorii. Praktyka jest taka, że teraz prawie wszystko jest robione w chinach, co nie oznacza wcale dużo gorszej jakości. Kolejna prawda jest taka, że jak jeździsz z głową to i chińskich nie pogniesz. Jeżeli totalnie masz dziury w drodze w d... to pewnie szybciej pokrzywisz niż ori. Ale jakby wszyscy jeździli na ori, to świat byłby nudny Fakt jest taki, że u sprzedawcy z linku 1 nabyłem 3 lata temu felgi 18' (marki EVO Racing). Produkcja Made in EU, ale kto tam wiec, gdzie dokładnie były zrobione. Przez 3 sezony mojej jazdy kilka poważnych dziur zaliczyły. Podczas ostatniego montażu nie było problemu z wyważeniem, żadna felga nie wymagała prostowania, więc towar raczej dobry. Zrobisz jak chcesz. Opony kup 225/45/17 - standard dla 17 cali. ET felg powinno być od 35 do 45 - przy żadnym nie będzie nic obcierało. ET 45 są bardziej schowane w nadkola. ET 35 są bardziej wypchnięte - ładniej wyglądają, bo lepiej wypełniają nadkola.
imothep Opublikowano 17 Września 2011 Autor Opublikowano 17 Września 2011 Bardzo Wam dziękuję za pomoc. Jako że jestem ostrożnym użytkownikiem, zdecyduje się chyba raczej na Chińską wersję - jest troszkę tańsza. Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi