bratpit Opublikowano 4 Października 2006 Opublikowano 4 Października 2006 Wiem że chyba do 96 roku w sterownikach klimatyzacji były żarówki ,później chyba diody ale niewiem jakie żarówki i czy może ktoś wymieniał jak by ktoś mógł podać jaki to typ żarówki , może ma ktoś fotke takiej żaróweczki. A4 rok 95 1Z nieświeci prawa strona wyświetlacza. Może sa jakieś knify przy wymianie i ktos je poznal i mógłby się podzielić.
mrog Opublikowano 5 Października 2006 Opublikowano 5 Października 2006 Aby wymienić żarówkę trzeba wyjąc radio, odkręcic 4 śruby (imbusem) zdjąć osłone odkręcić sterownik, lekko wysunąć i od góry widać żarówki 1,2W lub 2W nie pamiętam dokładnie. W razie niejasności pytaj. Ja wymieniałem jakiś czas temu.
AZIK Opublikowano 5 Października 2006 Opublikowano 5 Października 2006 Tak jak mrog, pisze. Ja ostatnio rozbierałem bo mi wyświetlacz raz bangla raz nie. To tam są chyba trzy typy żarówek 1,1 W, 1,2 W i jeszcze jakaś i teraz dokładnie nie wiem jaka ma być bezpośrednio na wyświetlaczu. To taki typ żarówki jak w podświetleniu naszych zegarów czyli żarówka zintegrowana z plastikową obwódką. Ostatnio kupowałem do zegarów to za szt. zapłaciłem okazyjnie :mrgreen: 2 zł. Tylko to żarówka 1,2 W była a potrzebowałem 1,1 W.
jocker01 Opublikowano 8 Października 2006 Opublikowano 8 Października 2006 w mim sterowniku audi wlozylo zarowki 0,9W i sprobuj takie kupic moim zdaniem 1,2W wygladaja ciekawiej, jest duzo czytelniejszy:D Pozdrawiam jocker01
bratpit Opublikowano 8 Października 2006 Autor Opublikowano 8 Października 2006 Żarówki wymienione więc pisze może komuś sie przyda klimatronic starego typu - 4 żarówki (takie same jak w zegarach) dwie zewnętrzne do podświetlania przycisków 2W i dwie do podświetlania wyświetlaczy 0,9W ale do wyświetlaczy zapakowaliśmy 1,1 W i świeci jaśniej i ładniej. Cena w sklepie motoryzacyjnym 3 zł za sztuke.
Rekomendowane odpowiedzi