Grzybek_CK Opublikowano 16 Września 2011 Opublikowano 16 Września 2011 Witam. Mam problem z moim Audi, Silnik 1.6 8V AHL, 1998r. Samochód osłabł, dużo pali (nawet 14litrów / 100km cykl miejski ; około 10 po trasie). Błąd na VAG-COM to: 00537 - Lambda (Oxygen Sensor) Regulation 19-10 - Lower Limit - Intermittent Gdzieś na forum wyczytałem, że może ale nie musi to wskazywać na uszkodzoną lambdę. Podejrzany może też być przepływomierz. W związku z tym proszę o analizę logów dynamicznych: Grupa 003: Grupa 008: Grupa 010: Grupa 011: Proszę o pomoc. Pozdrawiam Grzybek_CK Tomek
IDUAL Opublikowano 17 Września 2011 Opublikowano 17 Września 2011 Nie jestem pewien ale w benzyniaku przepływka na max gazie i obrotach na logu 002 na czwartej pozycji powinna dochodzić do ok 100 a na postoju na logu 002 między 2,0 a 4,5. Sprawdż bedziesz wiedział czy dobrze pokazuje.
IDUAL Opublikowano 17 Września 2011 Opublikowano 17 Września 2011 Faktycznie nie zauważyłem myślałem że wszystkie logi są statyczne bo nie sa podpisane. A zresztą myślałem że logi są tak samo jak w 1,8 a tu niestety inaczej. Moja wina.
Grzybek_CK Opublikowano 17 Września 2011 Autor Opublikowano 17 Września 2011 Dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem. Wszystkie logi są dynamiczne. Zachęcam do komentowania logów bo nie chciał bym wymieniać przepływki na ślepo... Pozdrawiam Grzybek_CK Tomek
Rekomendowane odpowiedzi