Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADR] Auto umarło - elektryka ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj rano po włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręceniu auto nie dało znaku życia.Nic, nawet kontrolki się nie zapaliły. Nie ma żadnego śladu życia. Tak jakby nie było akumulatora ale ten jest na swoim miejscu i do tego był wymienany 3 miesiące temu, a wczoraj jeszcze palił od dotknięcia. Jak jechałem taksą do pracy to taksówkarz polecił mi sprawdzenie kabla masy. Zrobie to jak tylko wrócę. Czy macie drodzy koledzy jeszce jakieś pomysły co może byc przyczyną tej śmierci? (mam nadzieję, że tylko klinicznej :shocked:)

pozdrawiam

Opublikowano

Tak jak pisałem auto nie ma pradu więc radia nie włączę. Stacyjka raczej odpada bo nie dawała żadnych znaków, ze ma paść. Auto zawsze paliło idealnie i nic nie przerywało.

pozdro

Opublikowano

jeszcz nie bo po tym incydencie wsiadłem w takse i pognałem do pracy. Może uda sie to zobic wieczorem albo jutro. Dziwi mnie tylko, że jeszce wczoraj o 23 z kawkiem jeździłem i nie było żadnego problemu, a tu dzisiaj taka niespodzianka. Jeśli chodzi o stacyjkę to powinna chyba dawać jakieś znaki zanim padnie tzn. przerywać lub nie działać za każdym razem , a ta zawsze sprawopwała sie świetnie.

Opublikowano

na spokojnie sprawdzisz aku i bedzie wiadomo

jesli nie stacyjka jak mowisz to ja obstawiam padniety akumulator

albo klema spadla moze po prostu, czy cos...

Opublikowano

Właściwie to przepraszam za topic bo problem się już rozwiązał. Z niewiadomego powodu całą noc paliły się kierunki i padł aku. Od jakiegoś czasu wariuje mi alarm. czasem po otwarciu drzwi zapalają się np. lewe kierunki, a czasem wszystkie. Pewnie jakieś zwarcie. Jutro ładuje aku i śmigam dalej, ale z tym wariującym alarmem nie wiem o co chodzi.

POzdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...