Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Czujniki parkowania tył

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamiar zamontowac czujniki parkowania z tylu w zderzaku,ale nie w dokladce na dole.Moze ktos juz to robil,to bardzo bym prosil o zdjecia i wymiary rozmieszczenia tych czujnikow.I pytanie zasadnicze czy trzeba zdjac zderzak,zeby sie przewiercic przez wzmocnienie.

Pozdrawiam i dziekuje za podpowiedzi

Opublikowano

Hej, poszukaj temat był poruszany np tutaj :

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=180573.0

czemu nie chcesz montować w dokładce ?

Opublikowano
  • Autor

Z tego co czytalem,to w dokladce zamontowane to moga swirowac i nawet kraweznik sygnalizowac,a czujniki mam kupione tanie o nazwie cer parking sensor system,tak ze niewiadomo jak by pokazywaly tak nisko

Opublikowano

Ja zamontowałem w tej dokładce i jest :good: bez ściągania zderzaka oczywiście. Dokładka jest profilowana.Jeśli nawiercisz w odpowiednim miejscu czujnik będzie odrobinę w górę skierowany (sam czujnik można było jeszcze odpowiednio ustawić). Jak najbardziej polecam bo to fajna sprawa a jak sie po roku popsuje to nie szkoda 55zł i można następny zamontować :cool1:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

w koncu zamontowalem w zderzaku nie w dokladce,moze to nie wyglada rewelacyjnie ale za to dobrze dziala a o to chodzi

Opublikowano

U mnie tak to wygląda. Wstawiałem przy okazji malowania tylnego zderzaka. Nawiercone pod niewielkim kątem. Czujniki z allegro za 70 zł, ale powiem szczerze, że robią robotę.

2011_05_18_17_48_05.jpg

Opublikowano

@Mateo1373 - albo jestem slepy albo go nie widac :good:

Opublikowano

Dokładnie taki był zamysł przy montowaniu czujników, żeby nie rzucały się w oczy.

Są zamontowane w dolnej , czarnej dokładce, zerknij jeszcze raz :naughty:

Opublikowano

wyraznie to widac ale mozna tez kupic dokladke pod pdc duzo fajniej to wyglada ;]

Opublikowano

no nie tak wyraznie, na moim monitorze dopiero gdy mam swiatlo w pokoju wlaczone to zauwazylem :)

wystarczajaco dobrze jest.

Opublikowano

ja przynajmniej nie mialem problemu z zauwazeniem na swoim monitorze nie wiem jak na waszych dosyc dosyc wyraznie widac na tym zdjeciu

Opublikowano

Mateo możesz dać linka który zestaw kupiłeś na allegro bo też myślę o montażu czujników parkowania

Opublikowano

Dokładnie taki był zamysł przy montowaniu czujników, żeby nie rzucały się w oczy.

Są zamontowane w dolnej , czarnej dokładce, zerknij jeszcze raz :naughty:

dobry pomysł i niezłe wykonanie :good:

Opublikowano

ja chce zamontować tylko sygnał bez wyświetlacza

Opublikowano

Też szukałem takiego zestawu, z samym dzięwkiem - wtedy ciężko było znaleść coś rozsądnego. Zawsze możesz schodzać sobie gdzieś ten wyświetlacz, tylko trzeba pamiętać, że w nim masz zamonotowany głośnik z którego wychodzi pikanie w czasie cofania.

Opublikowano

jak chcecie to mam zderzak komplety od polifta z pdc moze ktos by sie zainteresował to pytac sedan oczywiscie stan igielka