Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFB] Głośne buczenie pompy paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie

mam następujący problem a więc po przekręceniu kluczyka na zapłon słyszę bardzo głośne buczenie pompy paliwa jest to czas około 2sek potem cisza i następnie jak odpalę adzie znowu szłyszę ten dzwięk przez chwile i potem znowu cisza i tak za każdym razem proszę o pomoc jezeli ktoś miał lub ma taki problem

Opublikowano

Może filter paliwa przytkany albo smok pompy paliwa.

Opublikowano
  • Autor

WIESZ POMPĘ WYMIENIAŁEM JAKIES PÓL ROKU TEMU I FILTER TAK SAMO

Opublikowano

Zasadnicze pytanie: Pompa wymieniona na oryginał czy zamiennik?? Ile dałeś za tą pompę??

Opublikowano
  • Autor

ORGINAŁ W ASO OKOŁO 950ZŁ BO MAM ZNAJOMEGO I ZAŁATWIŁ MI RABAT [br]Dopisany: 19 Wrzesień 2011, 13:06_________________________________________________i co panowie nikt nie pomorze ????????????

Opublikowano

u mnie buczala dolalem parę razy środka z firmy Sonax lub STP do czyszczenia układu paliwowego + wymieniłem filtr paliwa i spokój:D

Opublikowano
  • Autor

a na jak długo starcza ten srodek trzeba dolewac co chwile czy raz i spokój ???????????

Opublikowano

ja wlewal go co 1000km to tylko 20zl w pl , a jak ma pomoc to na zdrowie

Opublikowano
  • Autor

u mnie lipa nic nie pomogło więc nadal jestem kropce

Opublikowano

a czy czasem od korka wlewu paliwa nie masz takiego świstu jakby ci ciągło powietrze z zewnatrz?

Opublikowano
  • Autor

powiem ze nie wiem jutro to sprawdze i dam znac[br]Dopisany: 21 Wrzesień 2011, 18:49_________________________________________________nic nie syczy sprawdzone

Opublikowano

kolego miałem to samo co Ty opisujesz...jest to dzwiek ktory oznacza ze pompa paliwa ma juz powoli dosyc i trzeba ja wymienic. Ja wymienialem sam wklad cos ok 200zł i pytalem sie w serwisie tez to mi powiedzieli 1300zł razem z pływakiem itd. Po wymianie moja audica zamilkla:)

Opublikowano
  • Autor

chyba raczej tak byłem u gościa co niby jest kumaty w tych sprawach i powiedział mi ze niestety jak jest gaz to pompa bedzie siadac dlatego ze ona jest smarowana paliwem a jak pompa nie chodzi to wtedy z paliwa wytrąca sie węgiel i po prostu ja zaciera podpowiedział mi zeby dolewac do paliwa troszkę oleju to ją uciszy ale nie wiem czy sie bawic w to

Opublikowano

To gaz może w przeciągu roku załatwić orginalną pompę paliwa?

Opublikowano
  • Autor

na to wychodzi kolego ale nie chcę siac paniki narazie jeszcze nic nie jest potwierdzone w styczniu bede na przeglądzie gazu to sie podpytam kolesi co oni mysla na ten temat

Opublikowano

U mnie juz tak buczy rok czasu. Paliwa zawsze mam 1/4 baku - ciekawe co kolega powiedział o tym wytrącaniu się osadów z benzyny. Sprobuje dodac tego środka do czyszczenia, a potem kapke oleju.

Opublikowano

...taka loteria..może buczeć jeszcze 2 lata..może paś za miesiąc...może w zbiorniku jakiś syf ??

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

no ja mam ten sam problem tylko u mnie nieraz jak zacznie wyc to wyje i wyje przegazuje i przestanie po chwili znowu to samo a wycia dzwiek jak serwo w polonezie przy odpalaniu co to czy to to co wszyscy tu piszą o tej pompie paliwa prosze o podpowiedz dzieki

Opublikowano

mi buczalo od kad kupilem audi tyle ze na poczatku tylko przy odpalaniu a potem juz non stop tyle ze podczas jazdy ciszej.. uznalem ze pompa sie konczy i kupilem nowa serwisową i przez jakis może miesiac było cicho a potem znowu zaczelo buczec i uznalem to za norma, ale w sumie to moze faktycznie to jakis syf w zbiorniku zapycha smok albo filtr paliwa moze przypchany? tyle ze w BFB to taki filtr to jakies 250zl (a w kazdym razie tak mi powiedzieli w warsztacie..) wiec sam nie wiem co robic.. nie chcialbym sobie zalatwic pompy po raz kolejny, sprobuje z tym srodkiem do benzyny, czy ktos moze podpowiedziec jaki ten srodek kupic?

Opublikowano

Ja do swojego za filtr paliwa MANN-a płaciłem 88zł u kolegi z forum. Też myślałem, że pomoże ale niestety tylko wymiana.... I o ile do 2.0 jest dużo na alledrogo pomp to do 1.8T szału nie ma.