Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Strefa Schengen - kontrole na granicy niemiecko-polskiej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi się jeszcze nie zdarzyło. Raz zatrzymali mnie przy zjeździe z autostrady, ale to było we Francji i nie przy granicy ale pareset km za nią.

Opublikowano

granice z niemcami w swiecku przekraczalem w tym roku jakies 7 razy i nigdy mnie nikt nie zatrzymal

Opublikowano

Widziałem ze 2 razy właśnie takie kontrole na przejsciu w Kołbaskowie, niemiecki policjant kierował ruch z autostrady w stronę starego terminalu i tam trzepali samochody, mnie nie zatrzymali. Z tego co widziałem nie było to raczej działanie nakierowane na jakieś "represje" wobec Polaków, sprawdzali tylko motocyklistę i kilka busów co do których mieli pewnie mniej lub bardziej uzasadnione podejrzenia o zachowanie niezgodne z prawem :kox: artykuł moim zdaniem jest napisany w nieco histerycznym tonie.

Opublikowano

Równy miesiąc temu własnie w Jędrzychowicach była taka akcja, nas tez zawineli na bok,wzieli dokumenty,"wrzucili na bęben" , a że kazdy z nas był "czysty" to sprawdzili swiatła i puścili. Widziałem jak grzebali pod maskami,jednemu to nawet odkręcili osłone na silniku :kox:, pewnie dragów szukali. Kolega dosyć często jeździ jako przewoźnik, to mówi że takie akcje tam to już standard i żeby nie tracić czasu uciekają ostatnim zjazdem na Olszynę.

Opublikowano

uciekają ostatnim zjazdem na Olszynę.

a później naście km "dudududududududududud" :decayed:

Opublikowano

Wiesz,jak mają stracić godzinę na tej łapance to lepiej dla nich po płytach przelecieć,zresztą aż takiej tragedii tam nie ma :naughty:

Opublikowano

Wiesz,jak mają stracić godzinę na tej łapance to lepiej dla nich po płytach przelecieć,zresztą aż takiej tragedii tam nie ma :naughty:

tak rozumiem, że chodzi o czas. Ironizuję na temat tej drogi, którą mogliby w końcu zrobić :wallbash: Albo nie - niech skupią się nad A4 do Łańcuta :decayed: