dany1135 Opublikowano 23 Lutego 2008 Opublikowano 23 Lutego 2008 Witam wszystkich. Mam lekkie wycieki oleju. Czy to kapie z silnika czy ze ze skrzyni biegow? .Wyglada to tak jak by byl walniety simering po miedzy skrzynia a silnikiem. dzieki za pomoc pozdrawiam
andrzej_1970 Opublikowano 23 Lutego 2008 Opublikowano 23 Lutego 2008 Aby dokładnie zdjagnozować skąd cieknie trzeba wytrzeć do sucha przejechać się i ponownie zobaczyć.Miałem wyciek spod pokrywy zaworów a wyglądało jakby ciekło między silnikiem a skrzynią.Zobacz dokładnie skąd te wycieki aby mieć 100% pewność.
dany1135 Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Opublikowano 23 Lutego 2008 juz to robilem i wyciek widoczny jest wokolicach skrzyni nad wozkiem po prawej stronie od przodu auta
andrzej_1970 Opublikowano 23 Lutego 2008 Opublikowano 23 Lutego 2008 A jaki kolor ma ten wyciek bo jeżeli czarny olej to uszczelniacz w silniku ,jaśniejszy to ze skrzyni biegów.
andrzej_1970 Opublikowano 24 Lutego 2008 Opublikowano 24 Lutego 2008 Moim zdaniem jeżeli wyciek jest mały,nie zostawia znacznych śladów pod samochodem i niema to wpływu na sprzęgło to zostawiłbym w spokoju.Bo wymieniając uszczelniacz trzeba odrazu pomyśleć o wymianie sprzęgła.
dany1135 Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Opublikowano 24 Lutego 2008 wymiana sprzegla byla by konieczna?i jak tak to jaki koszt z tym by sie wiazal?dzieki
Gość osetti Opublikowano 24 Lutego 2008 Opublikowano 24 Lutego 2008 Witam wszystkich. Mam lekkie wycieki oleju. Czy to kapie z silnika czy ze ze skrzyni biegow? .Wyglada to tak jak by byl walniety simering po miedzy skrzynia a silnikiem. dzieki za pomoc pozdrawiam u mnie była podobna sytuacja, też myśleliśmy, że to wyciek spod skrzyni a jak się okazało to wyciek z chłodnicy oleju, dokładnie problem opisał tutaj wojtek79 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=22667.0 zerknij sobie, może masz ten sam problem a jeśli chodzi o sprzęgło, to koszty wymiany całego sprzęgła razem z uszczelniaczem i "robotą" to około 1000zł pozdrawiam Osa PS: pisałam do Ciebie 2 PW ale nie odpisałeś, możesz się odezwać gdzie mieszkasz w Hiszpanii? tez tutaj przebywam obecnie.
dany1135 Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Opublikowano 24 Lutego 2008 wlasnie patrzylem i jednak to jest ori chlodnicy oleju sliczne dzieki za wskazowki pozd.[br]Dopisany: 24 Luty 2008, 21:05 _________________________________________________a ma ktos numery tego oringa ?bo tu w hiszpani w sklepie jak niemowlakowi trzeba tlumaczyc!!PS.osa odpisywalem ESTEPONA
Rekomendowane odpowiedzi