niedzwiedz1988 Opublikowano 25 Września 2011 Opublikowano 25 Września 2011 Witam wszystkich forumowiczów. Mój problem rozpoczął się od braku reakcji jakich kolwiek przełączników szyb (tych w środku) jak i zamykanie z pilota. Za namową mojego kolegi odpiąłem akumulator, poczekałem chwile i z powrotem go podłączyłem zamiast pozytywnych objawów przestał odpalać silnik i reagować centralny zamek z pilota. Po jakimś czasie wróciła reakcja centralnego zamka na pilot lecz w dalszym ciągu nie moge go odpalić oraz nadal występuje początkowy problem jakim jest brak reakcji szyb czyli nie mogę ich zamknąć ani otworzyć. Proszę o pomoc.
wrclaguna Opublikowano 25 Września 2011 Opublikowano 25 Września 2011 A jakies bledy sa ? Od tego bym zaczal
niedzwiedz1988 Opublikowano 25 Września 2011 Autor Opublikowano 25 Września 2011 Początkowo był błąd klucza numer jeden i błąd klucza numer dwa, po skasowaniu tych błędów powróciło sterowanie z pilota centralnym zamkiem. A resztę jak zczytam Wagiem to od razu napiszę.
wrclaguna Opublikowano 25 Września 2011 Opublikowano 25 Września 2011 Pewnie cos w Module Komfortu jest nie halo . Sprawdz polaczenie w gumie miedzy drzwiami a slupkiem
Cezarrr Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 A nie trzeba przypadkiem immobilazera z kluczykiem zsynchronizować?? Miałem coś takiego w Oplu. Trzeba było włożyć kluczyk do stacyjki, włączyć zapłon i przytrzymać przycisk od alarmu przez jakaś chwilę. W tamtym przypadku pomogło.
wrclaguna Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 Albo kluczyk trzeba przyuczyc albo poczytaj tu http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=1466.0
niedzwiedz1988 Opublikowano 27 Września 2011 Autor Opublikowano 27 Września 2011 Witam ponownie, powrocilo sterowanie szybami z przelacznikow pilota jak i kluczyka czyli pierwszy problem ktory wystapil na poczatku jednak dalej nie chce odpalic po odlaczeniu aku nie slychac pompy ktora siedzi w zbiorniku
wrclaguna Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 Teraz pasuje ci sprawdzic podszybie czy czasem nie masz zatkanych kanalow odplywowych i co sie wiaze z tym mozesz miec tez wilgoc w obudowie kompa. Pewnie przekaznik od pompy paliwa zawilgotnial
niedzwiedz1988 Opublikowano 27 Września 2011 Autor Opublikowano 27 Września 2011 ok sprawdze i sie odezwe a jak sprawdzic czy zalalo ECU??[br]Dopisany: 27 Wrzesień 2011, 19:18_________________________________________________chcialem przypomniec ze brak odpalania pojawil sie po chwilowym odlaczeniu akumulatora moze to jakies zabezpieczenie albo cos w tym stylu???
wrclaguna Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 Moze i masz jakies zabezpieczenie, sprawdz pod kierownica czy nie masz jakiegos dziwnego Modulu albo cos w tym stylu W podszybiu masz po lewej stronie czarna obudowe i tam wlasnie jest m.in. komp i przekazniki. Musisz odkrecic piec srub . Uwazaj na jedna bo ukryta jest kolo ramienia wycieraczki . Scignij ja i wtedy bedziesz mial dostep do tej sruby
niedzwiedz1988 Opublikowano 27 Września 2011 Autor Opublikowano 27 Września 2011 mam jeszcze takie jedno pytanie zwiazane wlasnie z zdemontowaniem tej polki ktora znajduje sie pod kierownica co trzeba po kolei odkrecic i czy sa jakies ukryte sruby poniewaz odkrecilem ta ktora jest pod oslona bezpiecznikow i te ktore znajduja sie nad nogami kierowcy a reszty nie wiem a nie chce niczego polamac
SZYNKAR Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 W instrukcji do mojej A4 jest zdanie "po zaniku zasilania z akumulatora może być konieczne wprowadzenie ustawień pracy silnika, przed wymianą akumulatora sczytać i zapamiętać ustawienia silnika"...
niedzwiedz1988 Opublikowano 28 Września 2011 Autor Opublikowano 28 Września 2011 Temat juz nieaktualny, wszystko jest juz ok. Dziekuje za pomoc:)
Gość Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 to pochwal się innym dla potomoności, by było wiadomo co było przyczyną i jak sobie poradziłeś z problemem pzdr.
niedzwiedz1988 Opublikowano 1 Października 2011 Autor Opublikowano 1 Października 2011 znowu problem ze sterowaniem szyb raz dzialaja raz nie masakraa...[br]Dopisany: 01 Październik 2011, 20:03_________________________________________________sprawdzalem vagiem modul komfortu nie ma zadnych bledow
Rekomendowane odpowiedzi