Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Fundacja "A4-klub dla dzieci" Co o tym myślicie ?

Fundacja A4-klub dla dzieci to :  

1. 1. Fundacja A4-klub dla dzieci to :

• Dobry pomysł :)
    • Zły pomysł :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez weekend wpadłem na pomysł stworzenia fundacji ... Wiem że w ostatnich czasach dochodzi na forum do wielu oszustw itp ale mamy zaufanych ludzi takich jak Hugo czy administratorzy który mogliby zając się takim czymś. Fundacja miała by za zadanie zbierać pieniądze na różne cele od dzieci chorych na różnego rodzaju choroby po wodę dla dzieci z afryki :) Nie proponuje tu otworzenia prywatne fundacji a klubowej gdzie każdy będzie miał wgląd do stanu konta (Osoba prowadząca będzie informować)

Powiedzmy że każdy teraz ma darmowe przelewy internetowe w związku z czym mnie np. strasznie denerwuje końcówka 1001.18 robię wtedy przelew na konto fundacji pozbywam się końcówki a ktoś może mieć z tego coś dobrego :) Co o tym myślicie ? Oczywiście nie obrażę się jak mnie zjecie odpowiedziami lub zamknięciem wątku :)

Czuje po prostu potrzebę pomocy innym a sam nie wiele zdziałam :(

Opublikowano

To by była akcja na parę tygodni.. później zapomniałby każdy tak jak z " Małymi marzycielami ".

Osobiście pomysł spełniania marzeń chorych dzieci podobał mi się najbardziej. W sumie każdy z nas czymś się zajmuje, każdy coś umie. Więc zrobienie zrzuty nie było by problemem.

Przykład.. ktoś ma zbędną gałkę zmiany biegów czy uchwyt ręcznego czy cokolwiek innego.. może mi wysłac.. wolna chwilą obszyłbym to i wystawił na aukcje gdzie całkowity dochód ze sprzedaży poszedł by do skarbnika akcji. Ktoś inny ma jakieś stare rupiecie z akcji " wietrzenia garażu" można wystawic sprzedac i sypnąc groszem na dzieciaki :wink4:

Opublikowano

O tym właśnie mówię ... I nie chodzi mi o akcje która jak napisałeś zostanie zapomniana za jakiś krótki czas tylko o podwieszony temat z logiem itd :) Forum działa więc fundacje też można otworzyć. Przykładowo podczas ogólnopolskiego zlotu można oficjalnie przeznaczyć kwotę na jakiś cel. Pomysł z obszywaniem :good: