Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kody klimatronika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprawdzalem u mnie i przy kodzie 1c mam migajace na zmiane :

13.7 Klapa nogi/odszraniacz, czasem blokowana

15.7 Klapa powietrza, czasem blokowana

No i ten OIL zamiast licznika km dziennych.

czy jest to cos czym nalezy sie przejac czy raczej traktowac jakby nie bylo bledow?

pozdr

Opublikowano

hutto, ciezko powiedziec, ale prawdopodobne, ze za jakis czas stana Ci te klapki. Sprobuj zalaczyc klime i non stop przelanczac ustawienie moze silniczki sie rozruszaja. Pozniej podepnij VAG-a i wykasuj bledy jak sa.

Co do OIL to tylko za pomoca VAG-a to wykasujesz, mozesz z tym jezdzic nic sie nie stanie.

Opublikowano

a czy ewentualne "przeserwisowanie" klimy cos da? Mam zamiar jechac na rozrzad i najwyzej zlecilbym tez sprawdzenie klimy i dobicie srodka chlodniczego. Czy stacje obslugi posiadaja ten komp VAG czy raczej trzeba leciec do serwisu audi?

Opublikowano
a czy ewentualne "przeserwisowanie" klimy cos da? Mam zamiar jechac na rozrzad i najwyzej zlecilbym tez sprawdzenie klimy i dobicie srodka chlodniczego. Czy stacje obslugi posiadaja ten komp VAG czy raczej trzeba leciec do serwisu audi?

Serwis klimy polega na jej odgrzybieniu, sprawdzeniu szcelnosci i najwyzej nabiciu czy wimianie.

Co do VAG-a to musisz poszukac kogos kto ma, warsztaty jakies pewnie maja.

Opublikowano

Witam pojąlem te kody i w 1c wyswietla mi taki błąd 13.5 Klapa nogi/odszraniacz, ciągła blokada, i mam pytanie co mam z tym zrobic Bo takie zmienianie raz tu raz tam nic nie dalo nie rozrusza sie. Pozdrawiam i dzieki za odp