kicker Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 Witam szanownych kolegów Odkąd mam swoją A4 niepokoi mnie dźwięk który wydaje pompa paliwa, występował on już w dniu zakupu więc zapewne od dawna już ta pompka tak wyje. Do tego po odpaleniu silnika słychać jakby coś tam było zapowietrzone, odpowietrzy się i cisza, wymieniłem filtr paliwa bo był on z 99r żadnych zmian, po tym bulgotaniu paliwa czuć benzynę przy wlewie (czuć ją tam zawsze ale po bulgotaniu o wiele mocniej). Druga sprawa to podczas rozłączania sprzęgła na zew. auta słychać metaliczne stukanie, nie zawsze, jak baaaaaardzo łagodnie puszcze sprzęgło to nic nie słychać, chyba że rano po nocy wtedy stuka cały czas, po rozgrzaniu rzadziej. Pompa paliwa: Stuki:
chevidan Opublikowano 27 Września 2011 Opublikowano 27 Września 2011 pompa do wymiany,a stuki to mogą być przeguby wewnętrzne,podpora wału,poducha skrzyni itp.
kicker Opublikowano 30 Września 2011 Autor Opublikowano 30 Września 2011 Czy czyszczenie pompy może pomóc ?? auto na BP jeździ normalnie, niema żadnych problemów. Jakiej firmy kupić pompę? Czy są jakieś szczególne problemy podczas jej wymiany ??[br]Dopisany: 27 Wrzesień 2011, 21:26_________________________________________________Dostałem się w końcu pod auto, na moje oko przeguby na wale są zbyt luźne, sam krzyżak niema luzu, podpora wału cała, nie uszkodzona.
Rekomendowane odpowiedzi