djbovorta Opublikowano 29 Września 2011 Opublikowano 29 Września 2011 Witam serdecznie . Dziś chciałem zobaczyć obliczenia na moim wyświetlaczu FIS odnośnie spalania i tak dalej . Po naciśnięciu przycisku powinien pokazać się drugi ekran z pomiarami że tak to nazwę od nowości a po ponownym naciśnięciu pomiary aktualne . Po przytrzymaniu kasuje się . Naciskam więc a tu po naciśnięciu pokazuje się tylko jeden pomiar ( teraźniejszy) który z zerowałem i liczy od nowa .Gdy nacisnę przycisk wyświetlacz nie wyświetla nic .Po kolejnym naciśnięciu wyświetla poprzedni ekran . Nie wiem dlaczego tak jest jak czytałem że ma dwa pomiary pokazywać .Druga sprawa jak włączam tempomat nie wyświetla się żaden komunikat na FIS czy tak ma być ? nie wiem czy jest możliwość i kiedy ona istnieje regulacji prędkości w górę i w dół ? Jeszcze jedno pytanie : po naciśnięciu przycisku koło zegarka (tego którym się reguluje jasność podświetlenia ) wyświetla się mi jakiś komunikat 1 i w kółku km/h a jak przytrzymam dłużej to kółko się przekreśla Co to jest i o chodzi ? . I już ostatnie pytanie w tym poście jak się ustawia zegarek i czy ten elektroniczne przy naciskaniu przycisku od FIS tez się ustawia ? Pozdrawiam Artur
huzio00 Opublikowano 29 Września 2011 Opublikowano 29 Września 2011 Zegarek ustawia się podciągając do siebie ten dzyndzelek a późniew w lewo w prawo w celu ustawienia godziny, u mnie po przyciśnięci na tempomat nic się nie wyświetla na fisie, do góry pstruczkiem dodajesz gazu +, a na dół odejmujesz -, a ten komunikat to jak naciśniej podczas jazdy ten przycisk to po przekroczeniu danej prędkości będzie Ci piszczeć jak to ustawisz
djbovorta Opublikowano 29 Września 2011 Autor Opublikowano 29 Września 2011 ale którym pstryczkiem + i - ? ja przy przełączniku od kierunkowskazów mam tylko od czoła jeden przycisk na którym pisze FIS .Na przełączniku od wycieraczek mam niby przyciski co można górą i dołem naciskać ale nimi zmienia się parametry wyświetlania obliczeń
huzio00 Opublikowano 29 Września 2011 Opublikowano 29 Września 2011 to widać masz inny tempomat ja mam cuś podobnego jak tu: http://allegro.pl/manetka-tempomat-passat-b5-audi-a6-skoda-i1826437457.html
djbovorta Opublikowano 30 Września 2011 Autor Opublikowano 30 Września 2011 Ja mam tylko jeden przycisk na którym pisze FIX i się wciska cały . Po przesunięciu suwaka na manetce od kierunkowskazów i nacisnięciu tego przycisku (tzreba trochę poczekać po przesunieciu ) załącza się tempomat . Dzięki huzio00 zegarek nastawiony Aha wiem już o co chodzi z tymi ustawianiami i resetowaniem srednich spalań itd .Wszystko jest ok źle rozumiałem . Pozdrawiam Jeszcze jedno pytanie . Nie świeci mi jedna żarówka od pozycyjnych przód prawy a fis mi nie pokazuje takiej przekreślonej żarówki a chyba powinien ? .Druga sprawa miałem zbyt niski poziom oleju a tu żadnego komunikatu , dlaczego ? Czy da się jakoś wejść bez Vag w ustawienia fisa aby sprawdzić czy też wejść w jakieś opcje ustawien wyświetlania fis ?
Rekomendowane odpowiedzi