majkd Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 Jakie imbusy potrzebne są do skrzyni biegów. Chodzi mi głównie o ten korek umieszczony z boku skrzyni?
rikardo Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 Jakie imbusy potrzebne są do skrzyni biegów. Chodzi mi głównie o ten korek umieszczony z boku skrzyni? Z tego co pamiętam to do korka wlewowego ma być w rozmiarze 17.
majeczka9 Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 Jakie imbusy potrzebne są do skrzyni biegów. Chodzi mi głównie o ten korek umieszczony z boku skrzyni? Chodzi o ten do wlewu oleju?spline 16 z otworem w środku tak wygląda http://allegro.pl/klucz-m16-do-korka-oleju-skrz-biegow-vw-audi-tani-i1844778030.html
OLIVER Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 majeczka9 To co proponujesz to jest klucz do korka spustowego (na samym spodzie skrzyni.).. A do wlewu (z boku ) to jak Kolega rikardo podał imbus 17
majeczka9 Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 majeczka9 To co proponujesz to jest klucz do korka spustowego (na samym spodzie skrzyni.).. A do wlewu (z boku ) to jak Kolega rikardo podał imbus 17 Nie wiem jak to wygląda w FWD lub poszczególnych rocznikach,ale u mnie,98 Q taki sam jest i do korka spustowego i do wlewu Pewnym jest,że trzeba pod samochód zajrzeć i sprawdzić
OLIVER Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 Nie wiem jak to wygląda w FWD lub poszczególnych rocznikach,ale u mnie,98 Q taki sam jest i do korka spustowego i do wlewu Jeśli w Q jest taki sam do wlewu ..to Przepraszam Koleżankę i zwracam honor...
rikardo Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 Do korka wlewowego w B5 na pewno jest potrzebny w rozmiarze 17. Ten rodzaju klucza który podała koleżanka można śmiało wykorzystać do wypuszczenia oleju ze skrzyni gdzie jest potrzebny rozmiar 16 oraz do jej napełnienia i wówczas wybija się go z tej nasadki i z drugiej strony jest rozmiar 17.
majeczka9 Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 Witam Nie bedziemy się spierać.U mnie w quattro tak to wyglądało jak napisałem wcześniej.Chyba że faszyści z braku części dali korek spustowy też do wlewu
majkd Opublikowano 4 Października 2011 Autor Opublikowano 4 Października 2011 Nie byłem pewny, czy to imbus 17. Ale teraz już wiem, że do korka wlewowego z boku pasuje imbus 17. Ma ktoś namiary gdzie można kupić taki imbus w dobrej cenie (najlepiej w okolicach Katowic)? No ale dzięki za odpowiedzi. Ja jestem kierowca-amator no i dowiedziałem się tutaj, że co skrzynia to inny imbus ( myślałem, że tylko we "francuzach" tak jest :> ).
Rekomendowane odpowiedzi