Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Brak prędkości,potrzebna drobna podpowiedz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam pytanko wymienialem u siebie sprzeglo,zimmeringi,usczelnienia walu itp.Zdejmowalem skrzynie,poskladalem do kupy wszystko.Wyjechalem po 10km predkosciomierz padl.Wymienilem czujnik predkosci to samo,sprawdzilem i co mnie dziwi to do kostki z predkoscia dochodza dwa kable

1.masa

2.plus

To czym jest przekazywany sygnal?.Dodam ze skrzynia nie byla rozbierane,stad wykluczenia rozsypania sie lozyska od predkosci w skrzyni.

Nieraz jest tak ze jak cofam i samochod toczy sie jeszcze do tylu i wrzuce jedynke i rusze,nieraz wskaznik pokaze 10km/h -zdarzylo sie tak ze 2 razy.Podlaczylem czujnik na krotko pod kostke i wciskalem ten pstryczek w czujniku i nic zero efektu,nic nie pokazywal.Prosze o pomoc,badz jakis schemat jak to podlaczone gdzie ida kable,bo na moje to jakis kabel sie przedarl a jak dojsc to bladego pojecia nie mam.

Opublikowano

dobry temat, ja mam tak w golfie, tylko ja nie zauważyłem nic z tym cofaniem, zegary sprawne a nawet już podmieniałem na inne :wallbash:

Opublikowano

Może to czujnik wstecznego? Kable czarno-niebieski i niebiesko czerwony?

Opublikowano
  • Autor

nie mi sie cos pokopalo jest tylko jedna masa.

Czujnik wymieniony predkosci[br]Dopisany: 06 Październik 2011, 16:25_________________________________________________Witam ponownie,podlaczylem na krotko czujnik i poruszalem obok niego magnesem i wskaznik sie rusza.Sprawdzilem kostke

Masa-jest,dalem jeszcze na krotko dla proby

sygnal-sprawdzilem i ladnie dochodzi od kostki do kostki licznika,drugi licznik,drugi czujnik-efektow brak.Wyjalem czujnik swiecilem tam,ale tam wszystko wyglada dobrze,brak opilkow niewiem watpie zeby cos sie posypalo poniewaz po zlozeniu,pokazywalo przez 10km predkosc i pozniej dopiero cos sie stalo,a tam nie bylo rozbierane.

Opublikowano

Kolego ja Ci nie pomoge ale przy okazji mam pytanie i powinienes znac odpowiedz. Otóz u mojego znajomego czasami licznik działa a czasmi nie, sprawdzilismy wszystko i zostały tylko kable miedzy czujnikiem a tymi kostkami przy silniku. Są tam cztery kostki i nie wiemy która jest od czyjnika ponieważ wszystkie ida gdzieś pod silnik. Czy mozesz napisac która to jest lub jak rozpoznać?

Opublikowano
  • Autor

do skrzynii ida dwie kostki,szersza od wsteczngo,ta mniejsza od predkosci.

Opublikowano

nie wiem czy to pomoże ale kiedyś podobnie u kolegi w mitsubishi było i u mnie w audi też miałem taki przypadek że w kostce było trochę wilgoci i przez to nie chodził licznik

wystarczyło wydmuchać do sucha kostki i problem znikł

Opublikowano

W tym problem że przy silniku na tej ścianie są 4 kostki (silnik ADR). Jak kiedys mechanik cos grzebał przy silniku i ruszał cała instalacją to przez jakiś czas działał,jak sie jezdzi po dziurach to tez czasami działa itp. Wszystko sprawdzone i został tylko kabel od czujnika do którejs z tych 4 kostek.