arturo_84 Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 Witam, od pewnego czasu podczas jazdy po kilkunastu metrach czasami kilometrach zapala się kontrolka(spiralka) od ESP. Nie dało jej się wyłączyć przyciskiem na środkowej konsoli. Po ponownym uruchomieniu auta kontrolka zgasła i już nie zapaliła się. Po paru dniach znowu to samo, ESP się świeci po paru przejechanych metrach/kilometrach. Po ponownym uruchomieniu auta kontrolka zgasła i już nie zapaliła się. Wskazania VAG: Control Module Part Number: 8D0 907 389 E Component and/or Version: ABS/ESP allrad D36 Software Coding: 04295 Work Shop Code: WSC 06435 1 Fault Found: 01422 - Hydraulic Pump for Electronic Stability Program (V156) 31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent Czy ktoś wie co jest tego przyczyną?
ERW0 Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 nie jestem pewien ale sprawdz czujnik kąta skrętu kierownicy. świeci się esp??
arturo_84 Opublikowano 4 Października 2011 Autor Opublikowano 4 Października 2011 A jak mam go sprawdzić? Tak jak pisałem, ESP zaświeca się czasami po kilkunastu metrach a czasami po kilometrach. Zdaża się też że się nie zaświeci.
arturo_84 Opublikowano 4 Października 2011 Autor Opublikowano 4 Października 2011 Pompa hydrauliczna do wymiany? A jak się do niej dostać, jak sprawdzić nr pompy?
Rekomendowane odpowiedzi