kox_nwa Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 Witam kolegów! Zapaliła mi się dziś żółta kontrolka, olejarka oraz napis sensor. Na Vagu wyszło że to czujnik temperatury oleju. Czujnik ten znajduje się w misce olejowej, więc jego wymiana wiąże się ze spuszczaniem oleju. Po skasowaniu błąd po chwili wraca. I teraz moje pytanie, czy muszę to wymienić jak najszybciej, czy mogę odwlec to do najbliższej wymiany oleju? Jeżdżę raczej spokojnie, i regularnie sprawdzam stan oleju.
IDUAL Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 Nie musisz wymieniać poczekaj dowymiany oleju i dopiero zmień.
wrclaguna Opublikowano 5 Października 2011 Opublikowano 5 Października 2011 Sprawdz moze cos nie laczy albo gdzies go przygniotles na jakis wybojach
kox_nwa Opublikowano 5 Października 2011 Autor Opublikowano 5 Października 2011 Ok, sprawdze jutro na kanale. A jak się okaże że kabelkologia jest ok, to co, mogę z tym jeździć mimo kontrolki wyświetlanej na fisie? Muszę zwracać na coś uwagę?
Bartek85 Opublikowano 15 Października 2011 Opublikowano 15 Października 2011 to jest kontrolka że jest uszkodzony czujnik poziomu oleju. jeździj z tym bez problemu do wymiany. sprawdz tylko raz na jakiś czas poziom oleju bo automatyczne sprawdzanie przez samochód Ci nie działa wtedy
Rekomendowane odpowiedzi