Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[aeb sedan] Jak moge zapobiec pekaniu szyby? POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. nie jestem dzisiaj w humorze ;/ wymieniając wycieraczki jedna z nich spadła mi gwałtownie na szybę i ...... popękała. Normalnie nikt chyba nie wie jak mnie to boli... ułaaaaa ;( Proszę o jakąś podpowiedz co mogę z tym zrobić? Wiem że najlepiej wymienić szybę ale na razie nie mam jak .;/.. A jeśli ktoś może ma taką szybę proszę o kontakt na PW. Pozdrawiam

Opublikowano

Pękniętej szyby nie naprawisz. A jeśli nawet ktoś by Ci to pokleił to policja może Ci zabrać dowód przy kontroli.

Tylko wymiana. Można kupić używki na allegro albo popytaj w zakładach z szybami. Mi powiedzieli 280 zł za przód do B6 więc do B5 nie będzie dużo drożej pewnie.

Opublikowano

Jesienią w dobrym zakładzie dałem 250 z robocizną, szyba z Pilkingtona z zielonym paskiem u góry, akurat rano zostawiłem a po pracy odebrałem, nie ma co się bawić w jakieś klejenia, zwłaszcza na przedniej

Opublikowano

Musisz wymienić szybę!!! Jeśli miałeś oryginalną szybę to możesz zrobić fotkę i przy sprzedaży pokazać, żeby nie było, że przy dzwonie pękła.

Opublikowano

jezeli szyba peka z dnia na dzien coraz bardziej,spruboj nawiercic delikatnie malenkim wiertelkiem koniec pekniecia :wink4:

Opublikowano

Guzik to daje, robili tak kiedyś bratu w służbówce (Octavia) i jeszcze wpuszczali żywicę, utwardzali itp. Za miesiąc to samo, więc skąpy szef i tak musiał w końcu dać na szybę, no i jeszcze ta usługa też kosztowała (nie pamiętam ale chyba koło stówy).

Opublikowano

Ja robiłem pajączka ostatnio ale to było niecałem fi 5mm i dało się bez problemu naprawić (50zł) alę pęknięcie nigdy w życi.

Wyobraź sobie że ci szyba strzeli przy 120 km/h.... :no:

Opublikowano

Dokładnie z pęknięciem nic nie zrobisz. Jak chcesz mieć ori szybę to kup na Allegro z tego samego rocznika. Jest to jakas alternatywa do Pilkingtona, a przynajmniej nikt przy sprzedarzy nie będzie ci truł, że auto było bite. :)

Opublikowano
  • Autor

No teraz to już wiem co mam zrobić .. dziękuje wszystkim za odpowiedź. :hi: teraz to muszę szybko zakupić szybę. Będę szukał jakąś z tego rocznika żeby wszystko grało :) Chyba że są jakieś szyby tuningowe ? :polew: :polew: szukam szyby no i $ ... pozdrawiam

Opublikowano

Nie rozumiem tych obaw przy sprzedaży, przecież brak dzwona to udowodnisz na sto innych sposobów, zresztą tak jak ktoś doradzał możesz zrobić zdjęcia, a zakładanie 12-letniej porysowanej (każda się z czasem rysuje) szyby to bezsens, zwłaszcza w nocy będzie Ci się gorzej jeździło bo światło rozprasza się na tych mikrorysach, które powstają w czasie eksploatacji. Znajdź blisko Ciebie zakład typu "auto-szyby", zadzwoń zapytaj o cenę i już. Policz ile wydasz jeżdżąc za szybą z odpow. rocznika, lub na jakąś przesyłkę (przy zakupie np. na allegro) plus na robociznę i pewnie wyjdzie to samo, a na dodatek bez gwar.

Opublikowano

Ja w zeszlym roku placilem za wymiane szyby przedniej 450zl w MARKOPOLO w KRK (porzadna firma) , kolesie z allegro co sie reklamuja chcieli 350zl z zalozeniem . 100zl taniej ale nigdy pewnosci :) A tam mi dali gwarancje , fakturke i kupujacy autko mial wszystko na dloni i sie nie czepial :)[br]Dopisany: 28 Luty 2008, 16:44 _________________________________________________Nawet bym nie myslal o kupowaniu uzywanej szyby , przeciez to totalny bezsens . Po pierwsze na pewno bedzie w jakims stopniu porysowana , po drugie jak byla sciagana z auta po dzwonie to licz sie z tym ze moze sie pokrzywila , rozwarstwila , i bedzie ja BARDZO ciezko dopasowac do auta. Poza tym wydatek miedzy uzywka , a nowa nie jest jakis ogromnej roznicy wiec pakuj NOWKE :)

Opublikowano
  • Autor
:) OK teraz już wszystko wiem. dzisiaj szukałem szyby i znalazłem na zamówienie za 330 plus wymiana 100 zł także luzz :) ale szukam dalej bo trzeba czekać do 14 dni roboczych <wow> trochę długo.... pozdrawiam