Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Pytanko o FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!mam pytanie?jak sprawdzic srednie zuzycie paliwa,lub chwilowe na wyswietlaczu na desce rozdzielczej.probowalem przyciskiem na wlaczniku wycieraczek ale ciagle jest tylko pokazywany tylko zasieg i nie ma innej opcji.moze w tym modelu nie ma?a4 2002r 1.9tdi

Opublikowano

a masz kolego manetke do obsługi FIS? nie wszystkie samochody w to sa wyposazone.

Opublikowano

witam

a'props FIS-a i ja mam pytanie :hi:

czy w wersji b6 z 2004(czerwone komunikaty na FIS-ie)mozna za pomoca VAG-a zmienic na kolor bialy?

Opublikowano

Jakbys sie decydowal to mam manetke z obsluga fis do sprzedania. Jest 100% sprawna, a zostala mi jak dodawalem tempomat. Poza tym jest watek w dziale warsztat bodajze jak uaktywnic pelny fis. Poszukaj :decayed:

Opublikowano

byc moze mozna zmienic podswietlenie. natomiast kolorowy zey miec trzeba zmienic caly licznik.

Opublikowano

thomas2605 zrób zdjęcie tej manetki bo skoro piszesz że jest przycisk to i FiS powinien być chyba że ktoś przekładał manetki i FIsa nie włączył. (lub nie było go w oryginale a tylko manetka jest zmieniona)

Opublikowano

jesli masz manetke a komp nie działa to moze jest cos żle zakodowane

a jesli nie masz manetki to trzeba ja dokupic i uruchomic Fisa :P

kodowanie sie zmienia :) i wszytsko bangla :)

poszukaj tematu bo jest :) jak to wszytsko zorbic :)

naprawde duzo trudne to nie jest

Opublikowano

Pisze że ma przycisk na manetce więc coś tam jest nie tak... :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

thomas2605 zrób zdjęcie tej manetki bo skoro piszesz że jest przycisk to i FiS powinien być chyba że ktoś przekładał manetki i FIsa nie włączył. (lub nie było go w oryginale a tylko manetka jest zmieniona)

sta73798by7.jpg

sta73799hs8.jpg

sta73800wl9.jpg[br]Dopisany: 27 Luty 2008, 18:18 _________________________________________________na pirwszym zdj. wyswietlacz pokazuje temperature na zewnatrz,pod nia zasieg.na drugim zdj.na dole manetki jest przycisk RESET,na trzecim zdj.przycisk gora-dol.

Opublikowano

Hmm manetkę masz z Fisem. Musisz znaleźć kogoś kto Ci podepnie Vaga zapoznaj się z tematem

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=24989.0

Opublikowano

trzeba zmienic kodowanie i po porblemie :P

Opublikowano
  • Autor
:embarrassed: czy można to zrobić bez Vaga,bo nie mam narazie takiej możliwości żeby mi go ktoś podpią ;(
Opublikowano

nie ma mowy ;(

Opublikowano
  • Autor
:( :( no to moze jak przyjade na urlop do polszy,to dopiero sprobuje,bo tutaj w szkocji nie da rady tego zrobic.DZIEKI ZA PORADY :th:
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy dokładając tempomat musiałeś wymienić manetkę od wycieraczek (z FIS'em) ???

Mam AVF 2003 AVANT'a i dołożyłem sterownik komputer komfortu 8E0 953 549 (L), wcześniej miałem (S)...

oraz manetkę włącznika tempomatu 8E0 953 521 D 4PK

Po zakodowaniu błędy pogasły ale tempomat nie działa...

Co robię nie tak? Czy muszę wymieniać coś jeszcze?

Pozdrawiam

4AD

Opublikowano

zrobiłes aktywacje tempomatu :)

Opublikowano

Zrobiłem ale wchodząc do grupy 46 - Comfort system wybieram adaptację, wpisuję kanał 21, [read] i w oknach pojawiają się Key w polu 1, pustka w polu 2, Adjustment w polu 3, i "-" w polu 4.

Klikałem po przyciskach i za nic nie pojawił się not recogn. i nie zmienił się na recognized.

Aktywowałem Tempomat Select -> 01 Engine -> Logine 11 -> 11463 i nic...

Status w measuring block dla tempomatu się zmienia, gdy ruszam rączką tempomatu ale tempomat się nie włącza, lampka na desce się nie świeci i nic się nie dzieje...

Nie wiem co mam dalej sprawdzać? Mam zmienić manetkę wycieraczek? Manetkę świateł?

Czy mój moduł komfortu jest OK? Mam 8E0 959 433 BC a wszyscy mają 8E0 959 433 AR?

Nic nie rozumiem... ale może podczas pobytu na serwisie w ASO coś się zdematerializowało.... tak jak cudem mój moduł 8E0 953 549 cudownie przemienił się w wersję "S" mimo, że nie mam gołej wersji...

Opublikowano

Ja miałem podobny problem pokazywał mi tylko zasięg i zadnej reakcji na nacisk na manetke.Jezdziłem po elektrykach i wszyscy mowili zepsuty licznik(barany).Wiec wziołem odkreciłem licznik no i udało mi sie usunac usterke a była banalna wtyk od fisu był na odwrot wpiety.

Opublikowano

Jakbys sie decydowal to mam manetke z obsluga fis do sprzedania. Jest 100% sprawna, a zostala mi jak dodawalem tempomat. Poza tym jest watek w dziale warsztat bodajze jak uaktywnic pelny fis. Poszukaj :decayed:

gadaj z lexparem on chciął manetke :) od FISA

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam kolegow!Posiadam juz Vaga i chcialbym zmienic kodowani,bo jak wczesniej pisalem to nie wyswietla wszystkich danych.Tylko od czego zaczac?