Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Pytanie o zbiorniczek spryskiwaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce do swojego auta założyć spryskiwacze reflektorów i mam pytanie czy zbiorniczek spryskiwaczy z B7 będzie pasował do B6 bo mam możliwość kupienia takiego z dwoma pompkam. Wyglda to mniej icej tak:

f50e8b3f97110e5a.jpg

Opublikowano

roznia sie literka. gora jest ta sama. dol na rysunku wyglada podobnie, ale wydaje mi sie ze na fotografii wyglada, ze jest inne miejsce miejsce montowania pompki spryskiwacza reflektorow ( troche inny ksztalt zbiorniczka). moze sie rozni jakimi s uchwytami ze wzgledu na inny blotnik :mysli:

Opublikowano

W B6 chyba pompki są koło siebie. Na allegro była kiedyś fota. I kształt jakiś inny chyba

Opublikowano

A4 AVF pompka jest mocowana na dodatkowym zbiorniczku, zbiorniczek razem z pompą jest mocowany za pomocą zatrzasków do głównego zbiornika, tak to wygląda u mnie, a dodatkowo od tej pompy idzie przewód chyba z tworzywa na początku myślałem że to metalowy i jest podłączony za pomocą szybkobiegaczek do następnego przewodu, nie udało mi się połączyć obu tych wężyków ponieważ nie ma tam miejsca, podczas podłączania złamał mi się od pompy uchwyt na który zakłada się przewód ten z tworzywa zamieniłem go na zwykły przewód gumowy elastyczny i udało mi się je połączyć, dwa dni później płyn od spryskiwaczy uciekł