Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Co gorsze-2.5 TDI czy 2.5 TDS :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taki słaby silnik w Omedze to porażka, rozbujać to do normalnej prędkości to katorga. Dziadek kupił taką na taksówkę jakieś 5 lat temu, od tego czasu 2xpompa i ciągłe problemy z elektryką co jest bolączką Opli. Osobiście nie polecam, być może po prostu źle trafił z zakupem.

Jak się kupuje używki to tak jest, prawda jest taka że 2.5tds ma też pompę vp44 ale starszej generacji więc po regeneracji powinno bezproblemowo przejechał lekko 200tys :)

Opublikowano

2,5 TDI od literki B w oznaczeniu silnika to bardzo dobre silniki, bardzo mała awaryjność.

no też niestety nie wszystkie z "B" na początku :no:

Opublikowano

BAU i BCZ są najbardziej dopracowane

Opublikowano

Czytając ten wątek można odnieść wrażenie, że silniki 2.5 TDI i TDS to cuda techniki. Nic tylko kupować :decayed::wink4:

Opublikowano

Czytając ten wątek można odnieść wrażenie, że silniki 2.5 TDI i TDS to cuda techniki. Nic tylko kupować :decayed::wink4:

Ja mam już ponad 3 lata i złego słowa nie powiem :tongue4:
Opublikowano

nie znam silników bmw ale wiem ,że tym z audi szkodził od początku zły serwis i zbyt długie przerwy między wymianami oliwki,

btw na owe czasy to były bardzo fajne jednostki ,nie ma co ich dzisiaj porównywać z audikowskim motorkiem 3.0 tdi bo je dzieli nastoletnia myśl technologiczna :wink4:

Opublikowano

A w przypadku audi piszecie o silnikach R5 czy V6 bo pomiędzy tymi jest dużo różnic (eksploatacja -utrzymanie -awaryjność)?

W tds nie spotkałem pompy vp44- a trochę ich robiłem w których padały wtryski sterujące i pompy a inne usterki były normalnie występujące jak to w wiekowych autach.

Opublikowano

V6

Opublikowano

tdi mniej pali,lepiej jedzie, jest cichszy i znacznie mniej awaryjny.

ile miales 2.5 tds'ow i tdi i jak dlugo nimi jezdziles ze wiesz?

Łącznie pięć lat b5 i b6 0 awarii silnika. Jechałem,kilka razy e36 w tdsie 2,5 i 1,8. Znajomy ma BMW 525 w idealnym stanie,ale jest tak tylko dzięki jego inwestycjom.

Opublikowano

Ale temat macie :facepalm: zaraz ja założe nowy temat pt. Co głośniej napierdala na autostradzie? 1.9 czy 1.8t :kox:

Opublikowano

Ale temat macie :facepalm: zaraz ja założe nowy temat pt. Co głośniej nawala na autostradzie? 1.9 czy 1.8t :kox:

O to to :good: :good: :good:
Opublikowano

hehe no to co glosniej? :polew: :polew:

Opublikowano

Miałem B5 1.9 TDI AFN, po kilku komplikacjach z tym audi kupiłem e36 2.5 TDS 110km.

I właśnie od tego się zaczęło. kultura 2.5 bmw mnie oczarowała nie da się porównać do 1.9... postanowiłem,ze następnym autkiem będzie 2.5TDI w Audi, bo trakcja komfort jednak lepsza była w B5 niż e36. Nie licząc tego dźwięku i napędu na tył. Bo tylko dla tych 2 rzeczy tez warto mieć bmw :P, ale ja chciałem wszystko w 1.

Awaryjności TDSa oceniać nie będę, ale przez pół roku 0 problemów. na liczniku ponad 350tys km a auto zlochane strasznie, kupione od turka w Holandii. Ale miało jeździć i zarobić. To tez uczyniło.

Teraz mam 2.5 TDI AKE, byłem w pełni świadom tego co chce kupić. Niby taakie szroty,a jeżdżę prawie 2 lata niemal bezawaryjnie. tylko uszczelnienie wtrysku poszło. i 2 czujniki N75 i G71. ot wszystkie awarie. Poza nimi mam cisze,dźwięk V6ki, quattro, piękna elastyczność. Nie wracam do 1.9 :P.

TDS jednak ma bardziej rasowy dźwięk, ale moc,elastyczność jest dużo lepsza w tdi.

:hi: