Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie układu samopoziomowania w B7 Xenon/Bixenon skrętny nie skrętne lampy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie żeby zrobić adaptery potrzebne są gniazda i wtyczki czy z tej aukcji są odpowiednie końcówki ?

KOSTKA ZLACZE 1J0973737 1J0973837 WTYK 14 KSENON (6408913780) - Allegro.pl - WiÄcej niĹź aukcje.

Ja zastosowałem te

http://allegro.pl/kostka-zlacze-1j0-973-737-wtyk-14-pin-vw-audi-i5480375614.html?snapshot=MjAxNi0wNi0wOFQxMDoyNzowMlo7YnV5ZXI7ZTgyNjdmMTFiZTU2OTJkMDgyZTQ5ZDFmNmFmODZmMjE0Y2M2MDAxZTQyMjQ1NDQzMTg2MmJlZjIxNTNkZGZjOA==

Pasują idealnie. Oczywiście kupiłem 2 szt.

Z tym, że nie robiłem adapterów tylko odciąłem stare kostki, przedłużyłem kable i odpowiednio włożyłem piny w nowe kostki.

Edytowane przez Kubal2216

Opublikowano

Panowie żeby zrobić adaptery potrzebne są gniazda i wtyczki czy z tej aukcji są odpowiednie końcówki ?

http://allegro.pl/kostka-zlacze-1j0973737-1j0973837-wtyk-14-ksenon-i6408913780.html

Te kostki co podałem to jedna jest dobra 14 pinów , zeby zrobić adaptery trzeba jeszcze gniazdo 10 pinów .

Opublikowano

Adaptery robisz jak już koniecznie chcesz.

Możesz zrobić tak jak ja zrobiłem- tylko wtyczka prosto do lampy i gotowe.

Opublikowano

Zeby sprawdzić czy reflektor swieci tak na szybko to plus i minus z akumulatora muszę do jakich numerów na wtyczce podłączyć ?

ksen_2.jpg

Edytowane przez marcinch001

Opublikowano

Pin 5 minus, pin 6 plus

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dzięki :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Znalazłem na internecie aukcje tej firmy. Czy ktoś z forumowiczów korzystał z usług tej firmy bądź słyszał coś o niej i mógłby coś powiedzieć na jej temat?

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6539870180

Opublikowano

Spróbuj sam ogarnąć temat. Satysfakcja gwarantowana.

To nie jest takie straszne, jak początkowo wygląda ;).

Opublikowano

To trzeba kodowac i te sprawy a ja kompa nie mam nawet. Ogólnie szukam bixenonów jak narazie w miarę rozsądnej cenie :-)

Opublikowano

Szukasz bixenonów skrętnych czy zwykłych?

Opublikowano

Zwykłych i koniecznie białe kierunki

Opublikowano

podłącze się do postu też poszukuję bi-xenonów w dobrej cenie zwykłych nie skrętnych bo obecnie posiadam zwykłe lampy bilee

Opublikowano

podłącze się do postu też poszukuję bi-xenonów w dobrej cenie zwykłych nie skrętnych bo obecnie posiadam zwykłe lampy bilee

Na allegro jest dużo bi-xenonów z białymi kierunkami .

Opublikowano

Na allegro jest dużo bi-xenonów z białymi kierunkami .

ta wiem rozgladalem sie ale chcialem dac zarobic moze komus z klubu :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie parę pytań:

1. Jak sprawdzić czy w aucie z xenonem działa samopoziomowanie lub czy wogole występuje?

2. Jak sprawdzić czy w aucie wymienione są lampy przednie na wersje EU? Jakieś znaki na lampie czy cos?

3. Czy B7 z USA może fabrycznie mieć xenon, ale brak spryskiwczy? Przegladając craiglist z USA zauważyłem takie wersje - xenon i brak spryskiwaczy.

4. Jak rozróżnić xenon, bixenon, bixenon skrętny po lampach?

Edytowane przez Damianq

Opublikowano

Panowie parę pytań:

1. Jak sprawdzić czy w aucie z xenonem działa samopoziomowanie lub czy wogole występuje?

2. Jak sprawdzić czy w aucie wymienione są lampy przednie na wersje EU? Jakieś znaki na lampie czy cos?

3. Czy B7 z USA może fabrycznie mieć xenon, ale brak spryskiwczy? Przegladając craiglist z USA zauważyłem takie wersje - xenon i brak spryskiwaczy.

4. Jak rozróżnić xenon, bixenon, bixenon skrętny po lampach?

Ad.1 Podczas zapalania silnika soczewki się samopoziomują, wtedy wiesz czy jest samopoziom i działa.

Ad.2 Czytaj pierwszy post

Ad.3 Może tak być

Ad.4 W b7 był tylko bix skrętny lub nie. Czytaj pierwszy post.

Opublikowano

Dzięki

Zrozumiałem to tak, że wszystkie lampy które na allegro mają w opisie xenon to faktycznie jest bixenon, a zwykły ksenon to samoróbka z normalnych lamp?

Opublikowano

Xenon to xenon, niema zwykłego xenonu, jak już to zwykłe lampy na żarówkach H7

Opublikowano

Moment bo się zakręciłem... Napisałeś, że w B7 był tylko bixenon skrętny lub tylko bixenon. W temacie jest też na temat xenonu wiec jak to w końcu jest? W B7 występował xenon? W gwoli ścisłości rozumiem, że xenon=tylko światła mijania, bixenon=mijania+drogowe, bixenon+ =mijania+drogowe z ruchomą soczewką.