wojtek123 Opublikowano 10 Października 2011 Opublikowano 10 Października 2011 Witam koledzy mam pytanie czy pasują ramiona wycieraczek z B5 doB6 mam dość tego ustrojstwa z B6 chce założyć te jednoczęściowe pióra a do tych ramion w moim B6 nic niemożna dopasować czy ktoś już tak kombinował
niuniek222 Opublikowano 12 Października 2011 Opublikowano 12 Października 2011 A nie lepiej załozyc ramiona pod pióra Aero (po 11.2003 roku) i problem będziesz miał z głowy? Duzo osob z forum tak zrobilo i ja również. 1
wojtek123 Opublikowano 12 Października 2011 Autor Opublikowano 12 Października 2011 A nie lepiej załozyc ramiona pod pióra Aero (po 11.2003 roku) i problem będziesz miał z głowy? Duzo osob z forum tak zrobilo i ja również. jaki koszt tych ramion
niuniek222 Opublikowano 12 Października 2011 Opublikowano 12 Października 2011 Nie pamietam dokładnej ceny ale ja placilem razem z wycieraczkami niecałe 300 zł. http://allegro.pl/oryginalne-wycieraczki-ramiona-aero-audi-a4-b6-i1837308116.html
wojtek123 Opublikowano 12 Października 2011 Autor Opublikowano 12 Października 2011 Nie pamietam dokładnej ceny ale ja placilem razem z wycieraczkami niecałe 300 zł. http://allegro.pl/oryginalne-wycieraczki-ramiona-aero-audi-a4-b6-i1837308116.html dzieki za link, a powiedz duża jest różnica miedzy areo a zwykłymi
marcin_o23 Opublikowano 12 Października 2011 Opublikowano 12 Października 2011 pytaj kolego czakiego, on czasami ma komplety ramiona + wycieraczki areo z b6/b7, cena ok 150pln
wojtek123 Opublikowano 12 Października 2011 Autor Opublikowano 12 Października 2011 pytaj kolego czakiego, on czasami ma komplety ramiona + wycieraczki areo z b6/b7, cena ok 150pln dzięki
niuniek222 Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 Nie pamietam dokładnej ceny ale ja placilem razem z wycieraczkami niecałe 300 zł. http://allegro.pl/oryginalne-wycieraczki-ramiona-aero-audi-a4-b6-i1837308116.html dzieki za link, a powiedz duża jest różnica miedzy areo a zwykłymi Według mnie jest spora różnica, napewno wycieraczki lepiej wycieraja i ciszej pracuja. Natomiast cena pior jest zblizona do tych piór co maja mocowanie na "klipsa".
wojtek123 Opublikowano 13 Października 2011 Autor Opublikowano 13 Października 2011 Nie pamietam dokładnej ceny ale ja placilem razem z wycieraczkami niecałe 300 zł. http://allegro.pl/oryginalne-wycieraczki-ramiona-aero-audi-a4-b6-i1837308116.html dzieki za link, a powiedz duża jest różnica miedzy areo a zwykłymi Według mnie jest spora różnica, napewno wycieraczki lepiej wycieraja i ciszej pracuja. Natomiast cena pior jest zblizona do tych piór co maja mocowanie na "klipsa". właśnie cicha praca wycieraczek to jest to czego szukam bo te moje na ten klipsik to masakra
niuniek222 Opublikowano 13 Października 2011 Opublikowano 13 Października 2011 Ja jak mialem wycieraczki na ten klipsik to tam byl taki spojlerek i podczas pracy wycieraczek to tak dziwnie stukaly te wycieraczki, bardzo mnie to irytowalo az w koncu sie wzialem za zmiane ramion na aero.
wojtek123 Opublikowano 13 Października 2011 Autor Opublikowano 13 Października 2011 Ja jak mialem wycieraczki na ten klipsik to tam byl taki spojlerek i podczas pracy wycieraczek to tak dziwnie stukaly te wycieraczki, bardzo mnie to irytowalo az w koncu sie wzialem za zmiane ramion na aero. dokładnie ten spojlerek trzaska
niuniek222 Opublikowano 14 Października 2011 Opublikowano 14 Października 2011 Ja jak mialem wycieraczki na ten klipsik to tam byl taki spojlerek i podczas pracy wycieraczek to tak dziwnie stukaly te wycieraczki, bardzo mnie to irytowalo az w koncu sie wzialem za zmiane ramion na aero. dokładnie ten spojlerek trzaska W takim razie zmien ramiona na aero i bedzie po klopocie.
wojtek123 Opublikowano 22 Października 2011 Autor Opublikowano 22 Października 2011 A ja dzisiaj założyłem wycieraczki areo i jest super ale uwaga ramiona pozostały stare orginalne a autko mam z roku 2002
marekg Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 A ja dzisiaj założyłem wycieraczki areo i jest super ale uwaga ramiona pozostały stare orginalne a autko mam z roku 2002 Jakoś pokrętnie piszesz. Ramiona zostały stare a auto z 2002 roku. no chyba normalne, że jak 2002 to stare ramiona pod VM211 prawda? Do starych ramion nie da sie zamontować wycieraczek Aero, no ale skoro ty założyłeś AREO to wszystko możliwe
Artur82 Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 raczej nie możliwe bo osobiście kiedyś szukałem i nawet byłem u kumpla, który handluje wycieraczkami i nie ma takiej opcji :gwizdanie:
wojtek123 Opublikowano 25 Października 2011 Autor Opublikowano 25 Października 2011 a jednak da się to zrobić moim zdaniem bez druciarstwa tylko trzeba trochę pomysleć prosta akcja
marekg Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 a jednak da się to zrobić moim zdaniem bez druciarstwa tylko trzeba trochę pomysleć prosta akcja to da sie czy to twoim zdaniem się da? widziałeś na oczy zaczepy jednych i drugich wycieraczek? no chyba, że jakimś cudem udało się przełożyć te plastikowe elementy mocujące na końcach ramion co jednak nie zmienia faktu, że trzeba byłoby je kupić jeśli są dostępne a po drugie... śmierdzi druciarstwem? mniejsza o to, granica między modem a druciarstwem jest jak widać cienka właśnie widziałem na alledrogo, diler audi i VW z Rybnika wystawia komplety do B6 za 289 więc nie wiem czy nie warto pokusić się o nowy komplet. szczególnie, że te stare ramiona po latach użytkowania lubią obłazić z farby i wyglądają po prostu szkaradnie
wojtek123 Opublikowano 25 Października 2011 Autor Opublikowano 25 Października 2011 a jednak da się to zrobić moim zdaniem bez druciarstwa tylko trzeba trochę pomysleć prosta akcja to da sie czy to twoim zdaniem się da? widziałeś na oczy zaczepy jednych i drugich wycieraczek? no chyba, że jakimś cudem udało się przełożyć te plastikowe elementy mocujące na końcach ramion co jednak nie zmienia faktu, że trzeba byłoby je kupić jeśli są dostępne a po drugie... śmierdzi druciarstwem? mniejsza o to, granica między modem a druciarstwem jest jak widać cienka właśnie widziałem na alledrogo, diler audi i VW z Rybnika wystawia komplety do B6 za 289 więc nie wiem czy nie warto pokusić się o nowy komplet. szczególnie, że te stare ramiona po latach użytkowania lubią obłazić z farby i wyglądają po prostu szkaradnie Może dla was koledzy to druciarstwo ale dla mnie jest ok sam nie lubię druciarstwa a wywalać 300pl wole w coś innego zainwestować , ja zrobiłem tak wywaliłem te końcowe spinki co są na ramionach końcówka ramiona ma dwa otwory które idealnie pasują do tych spinek które mają pióra AREO wystarczy przełożyć śrubkę M5z płaskimi główkami przez ramie i spinkę w piórze skręcić razem, wogóle nie widać śruby i widać jak by było orginalne
niuniek222 Opublikowano 27 Października 2011 Opublikowano 27 Października 2011 a jednak da się to zrobić moim zdaniem bez druciarstwa tylko trzeba trochę pomysleć prosta akcja to da sie czy to twoim zdaniem się da? widziałeś na oczy zaczepy jednych i drugich wycieraczek? no chyba, że jakimś cudem udało się przełożyć te plastikowe elementy mocujące na końcach ramion co jednak nie zmienia faktu, że trzeba byłoby je kupić jeśli są dostępne a po drugie... śmierdzi druciarstwem? mniejsza o to, granica między modem a druciarstwem jest jak widać cienka właśnie widziałem na alledrogo, diler audi i VW z Rybnika wystawia komplety do B6 za 289 więc nie wiem czy nie warto pokusić się o nowy komplet. szczególnie, że te stare ramiona po latach użytkowania lubią obłazić z farby i wyglądają po prostu szkaradnie Może dla was koledzy to druciarstwo ale dla mnie jest ok sam nie lubię druciarstwa a wywalać 300pl wole w coś innego zainwestować , ja zrobiłem tak wywaliłem te końcowe spinki co są na ramionach końcówka ramiona ma dwa otwory które idealnie pasują do tych spinek które mają pióra AREO wystarczy przełożyć śrubkę M5z płaskimi główkami przez ramie i spinkę w piórze skręcić razem, wogóle nie widać śruby i widać jak by było orginalne Widocznie Kolega pomyslał i znalazl dobry sposób, moze wrzucisz fotke jak to wygląda, chetnie zerkniemy.
wojtek123 Opublikowano 29 Października 2011 Autor Opublikowano 29 Października 2011 Widocznie Kolega pomyslał i znalazl dobry sposób, moze wrzucisz fotke jak to wygląda, chetnie zerkniemy. [/quo wysłałbym fotke dla zainteresowanych ale musiał by mi ktoś podpowiedziec jak to się robi bo nie wiem
Rekomendowane odpowiedzi